FOTO Kako je bilo na premijeri dječje predstave "Kao voda" u HNK Varaždin? Foto: Krešimir Đurić

FOTO Kako je bilo na premijeri dječje predstave "Kao voda" u HNK Varaždin?

Igor Čolaković | 16.10.2019. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, u subotu, 12. listopada, premijerno je izvedena dječja predstava “Kao voda”. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i varaždinskog kazališta.

- Kroz narativno jednostavnu priču u čijem su središtu Djevojčica s pletenicom u kosi i Dječak u žutim čizmicama, Kao voda tematizira sveprisutnost i neminovnost neprestane mijene. Poučeni dinamikom zbivanja u okolini, u njihovom odnosu, u vlastitim percepcijama i doživljajima, u kojima ništa ne nestaje, samo mijenja oblik Djevojčica i Dječak prihvatit će mijenu kao integralni dio života. Nas će pak naučiti da se ne poistovjećujemo s prolaznim, ali i da svaki trenutak proživimo u njegovoj punini, otkrivajući njegovu jedinstvenost i čudesnost. Kao voda nema za cilj stvoriti jednoznačne slike i zatvorene narative, već rastvoriti svijet imaginacije, očuditi ono svakodnevno, intenzivirati percepciju, otvoriti jedan drugačiji, moguć, poetski način doživljaja u kojem događajnost zadobiva novu definiciju - rekla je Ana Prolić, autorica teksta i dramaturginja ove dopadljive predstave koju je režirao Romano Bogdan.

U predstavi Mario Jakšić igra Dječaka, Karolina Horvat tumači lik Djevojčice, dok je pripovjedačica Tena Antonija Torjanac. Scenografiju, oblikovanje lutki i kostimografiju potpisuje Leo Vukelić, rasvjetu je oblikovao Neven Taradi, a glazbu je odabrao Nenad Kovačić.

Galerija slika