Performans Jana Kerekeša Foto: Krešimir Đurić

FOTO Jan Kerekeš performansom još jednom upozorio na loš tretman kod Varaždinske županije

| 2.7.2020. u 11:49h | Objavljeno u Društvo

- Za iznos od 3 000 kuna podijelili smo 80 maski za lice. To je iznos koji smo dobili od Varaždinske županije za 64 predstave u 16 gradova i županija.Taj iznos jako brzo ode, s obzirom da su troškovi produkcije na festivalu Tjedna smijeha primjerice oko 800 tisuća kuna - objasnio je Jan Kerekeš na današnjem performansu ispred zgrade Fakulteta organizacije i informatike na Korzu, žaleći se na kako kaže "kikiriki koštice" koje dobivaju od Varaždinske županije.

- Nadam se da će doći neka nova struktura u Varaždinsku županiju i da će nas ta struktura malo više prepoznati. Možda oni zaboravljaju da smo mi iz Varaždinske županije, a za one koji to ne znaju predlažem da se vrate na nastavu geografije u osnovnoj školi od 5. do 8. razreda - uputio je oštru kritiku vlasti u Varaždinskoj županiji, Kerekeš.

Prijašnjih godina, Kerekesh teatar je dobivao iznose od čak 10 do 20 tisuća kuna, ali zadnje dvije godine dobivaju samo 3 tisuća kuna. Objašnjenje za smanjenje nikada nisu dobili, ali smatraju da se i ovdje uvukla politika.