FOTO Izložba "Kulturna baština varaždinskog groblja" u palači Sermage

Varaždinske vijesti | 28.6.2018. u 07:51h | Objavljeno u Društvo

„Kulturna baština varaždinskog groblja“ naziv je izložbe fotografija otvorene jučer, 27. lipnja, u varaždinskoj palači Sermage.

Izloženi su radovi učenika Elektrostrojarske škole proizašli iz radionice fotografije koju je varaždinska tvrtka Parkovi organizirala na temu Europske kulturne baštine.

Učenici su uz pomoć mobilne aplikacije Varaždin Cemetery fotografirali detalje na groblju s naglaskom na značajne ličnosti i značajnu arhitekturu kao dio kulturne baštine.

Izložba je realizirana zahvaljujući suradnji tvrtke Parkovi s Elektrostrojarskom školom u Varaždinu i Gradskim muzejom Varaždin, a dio je europskog projekta kojemu je cilj promocija značajnih groblja Europe.

S ovim ciljem Udruga znamenitih groblja Europe, u čijem je članstvu od 2003. godine i Gradsko groblje Varaždin, svake godine obilježava Tjedan upoznavanja europskih groblja, tijekom kojeg se provodi niz aktivnosti usmjerenih na približavanje groblja ljudima kroz njihovu povijesnu i kulturnu važnost.

Radionica Parkova u Elektrostrojarskoj školi jedna je od tih aktivnosti.

Po završetku radionice osmeročlana je komisija odabrala najbolje radove, a pobjednicom je proglašena Petra Šobak dok je drugu nagradu osvojila Tia Vrček. Parkovi su na otvaranju izložbe nagradili obje djevojke.

- Parkovi neće stati na ovoj suradnji s obrazovnim ustanovama. Štoviše, tvrtka će se odsad redovito uključivati u obrazovne projekte i programe koji podupiru znanje, kreativnost, inovativnost i izvrsnost. Ovim smo projektom pokazali otvorenost za suradnju u aktivnostima od društvenog interesa, a nema većeg interesa za sve nas od obrazovanja djece i njihove budućnosti – istaknuo je direktor Parkova Alen Runac, koji je zahvalio Gradskom muzeju Varaždin što se uključio u ovaj europski projekt.

Izložba je otvorena do 18. srpnja.

rsz_otvorenje_izlozbe_12.jpg

rsz_otvorenje_izlozbe_5.jpg

rsz_otvorenje_izlozbe_3.jpg

rsz_nagradjene_ucenice.jpg

rsz_nagradjene_ucenice_i_mentori.jpg

Označeno u