FOTO: Hrvatski komorni orkestar oduševio brojne ljubitelje klasične glazbe u Vinici Foto: Općina Vinica

FOTO: Hrvatski komorni orkestar oduševio brojne ljubitelje klasične glazbe u Vinici

Varaždinske vijesti | 30.6.2020. u 11:38h | Objavljeno u Društvo

U subotu 27. lipnja, u viničkoj crkvi Sv. Marka ev., šestu godinu zaredom održan je koncert Hrvatskog komornog orkestra iz Zagreba pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Na repertoaru ovogodišnjeg koncerta glazbeni sladokusci su uživali u izvedbi dijela Jana Nerude – koncert za trubu u Es–duru, Luke Sorkočevića – Simfonija br. 3 u D – duru te Gustava Holsta – Suita St. Paul 15., pod dirigentskom palicom Davora Kelića.

Hrvatski komorni orkestar okuplja nadarene mlade glazbenike, a idejni začetnik bio je Anđelko Ramuščak koji je osnivanjem orkestra želio potaknuti izvođenje orkestralne literature za komorne sastave te ujedno pružiti priliku mladim glazbenicima da se predstave te steknu neophodna iskustva. Orkestrom su do sada ravnali istaknuti dirigenti kao što su Milan Horvat, Henri van de Velde, Uroš Lajovic, Nikša Bareza, Milan Turković i drugi.

Na koncertu je uz Anđelka Ramuščaka bio prisutan i vinički prijatelj, skladatelj i ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, profesor Davor Bobić, načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac te drugi brojni ljubitelji klasične glazbe.

Uz druženje nakon koncerta načelnik je u prostorijama općine pozdravio sve članove Hrvatskog komornog orkestra te im zahvalio na gostovanju i predivnoj izvedbi. Načelnik je također zahvalio Anđelku Ramuščaku na dobroj suradnji svih ovih godina, prečasnom Valentu Posavcu, viničkom župniku, Ministarstvu kulture i osobno ministrici Nini Obuljen Koržinek, te svim ostalim koji su na bilo koji način doprinijeli da se koncert već šesti puta održava u Vinici.

Galerija slika