FOTO: Dramska družina „Ozana“ Iz Visokog gostovala na 4. festivalu kršćanskog kazališta Foto: Tibor Martan

FOTO: Dramska družina „Ozana“ Iz Visokog gostovala na 4. festivalu kršćanskog kazališta

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.6.2018. u 16:15h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U prepunoj Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu u petak je otvoren 4. festival kršćanskog kazališta na kojem je sudjelovala i Dramska družina „Ozana“ iz Visokog.

Naime, visočka je družina otvorila drugu večer Festivala i to predstavom "Gospa od Svijećnice", a središnja tema Festivala bila je "Bog – snaga za život".

Kako kaže voditelj „Ozane“ i dramski pedagog Tibora Martana, a u čijoj je režiji navedena predstava, radi se o prikazu isječka života Službenice Božje Marice  Stanković, porijeklom iz Madžareva.

- Predstava prikazuje život djevojčice Marice kojoj se djeca u školi rugaju da je njezin otac običan radnik, a ona u susretu sa Svetom Obitelji shvaća da na to treba biti ponosna jer je radnik bio i sveti Josip – objašnjava sadržaj predstave Martan, dodajući da su djeca i mladi predstavu lijepo i uživljeno odigrali te su dobili veliki aplauz.

Inače, Tibor Martan i njegova družina stalni su gosti Festivala kršćanskog kazališta, a njihove predstave su prepoznatljiva stila i izričaja koji proizlaze iz njihova specifičnoga načina rada u kojemu se spajaju umjetnost i pedagogija.

- Vidi se da članovi družine vole raditi predstave o svecima i svetim ljudima kako bi o njima i nešto naučeili, a proces rada na predstavi im je zanimljiv i zabavan – istaknula je između ostalog Ozana Iveković iz organizacije Festivala, dok je selektorica Festivala prof. dr. sc. Sanja Nikčević izrazila zadovoljstvo sadržajem predstava jer se u većini odabranih predstava protagonisti nalaze u teškim i naoko bezizlaznim situacijama, a svoj izlaz i nadahnuće nalaze upravo u Bogu, a što je i središnja tema Festivala.

Galerija slika