FOTO Božićni koncert Croatia osiguranja

Varaždinske vijesti | 25.12.2017. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Svoj tradicionalni Božićni koncert za zaposlenike, klijente i poslovne partnere iz raznih dijelova Hrvatske, Croatia osiguranje održalo je u četvrtak u varaždinskom HNK.

Kao i ranijih godina, bio je to glazbeni doživljaj, zahvaljujući dobro osmišljenom programu u suradnji s varaždinskim HNK.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske, pod dirigentskim vodstvom Miroslava Vukovojca-Dugana izveo je na početku uvertiru iz Humperdinckove dječje opere „Ivica i Marica“. Slijedili su poznati glazbeni brojevi, a vrhunac koncerta bio je nastup dvoje mladih, omiljenih opernih umjetnika. Iz Züricha, samo za nastup na tom koncertu, doletjela je sopranistica Lana Kos i sutradan vratila se u Bern gdje priprema premijeru „Trubadura“, a sa europskih je pozornica došetao sve traženiji bariton Leon Košavić, koji je ljetos pjevao u londonskom Covent Gardenu.

Lana je , uz nekoliko svjetskih evergreena, otpjevala na kraju ariju Marice „Gdje živi ljubav“ iz Kalmanove operete „Grofica Marica“ i u duetu s Leonom Košavićem Gruberovu „Tihu noć“.

Sudjelovao je i mladi ukrajinski tenor Roman Mamontov, koji studira solo pjevanje kod Tiziane Šojat na Cipru i kojemu su prosinački nastupi u Varaždinu bili debi.

Označeno u