Fizički zatvoreni, virtualno dostupni: Nova izložba "NAJ u Gradskome muzeju Varaždin" Foto: GMV

Fizički zatvoreni, virtualno dostupni: Nova izložba "NAJ u Gradskome muzeju Varaždin"

Varaždinske vijesti | 13.4.2020. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon što je na Facebook stranicama Gradskog muzeja Varaždin, pod geslom "Fizički zatvoreni, virtualno dostupni", objavljena prva virtualna izložba s temom o tome kako su se Varaždinci u prošlosti nosili s kriznim situacijama i bolestima, serijal nastavljaju novom izložbom pod nazivom "NAJ u Gradskome muzeju Varaždin", otvorenom od 6. do 30. travnja. 

Riječ je o odabranim predmetima s istoimene izložbe koja je tijekom prosinca 2009. i siječnja 2010. godine bila postavljena u palači Herzer GMV-a. Autori kataloških jedinica bili su Ljerka Albus, Mirjana Dučakijević, Magdalena Lončarić, Marina Šimek, Spomenka Težak i Miroslav Klemm, ujedno i voditelj stručnog muzejskog tima na projektu, a autori fotografija Branimir Šimek i Andrej Švoger.

Izlošci su uvršteni po načelu predmetka "naj", pa su se među njima našli oni koji su u fundusu najmanji, najstariji, "najstrašniji" itd., što je rezultiralo "najposebnijom" izložbom dotad priređenom u Gradskome muzeju Varaždin.

U idućim danima objavljivat će izbor predmeta s navedene izložbe te vjeruju da će svima, sada u virtualnoj inačici, biti zanimljiva kao što je to bila i brojnim posjetiteljima koji su je u Muzeju, "na licu mjesta", razgledali prije desetak godina. Predmete je odabrala Spomenka Težak, muzejska savjetnica u GMV-u. 

Izložbeni prostori zbog trenutačnih okolnosti zatvoreni su radi sigurnosti, do tada poručuju svima ostanite doma i pratite ih i dalje na njihovim web i Facebook stranicama.

IZD-25.jpg