Dva atraktivna gostovanja u HNK Varaždin: "Kralj Edip" i "Revizor", predstava o korupciji Foto: Ilustracija/HNK Varaždin

Dva atraktivna gostovanja u HNK Varaždin: "Kralj Edip" i "Revizor", predstava o korupciji

VV | 1.5.2021. u 07:49h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U HNK Varaždin početkom idućeg tjedna na rasporedu su dva atraktivna gostovanja. 

Tako u ponedjeljak, 3. svibnja s početkom u 19.30 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu gostuje HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke s predstavom Kralj Edip.

- Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature. Uz pomoć novih medija, lutkarskog kazališta, animacije objekata, ova komorna predstava učinit će "Kralja Edipa“ značajnim za one koji se prvi put susreću s tim naslovom, ali i one koji dobro poznaju svu kompleksnost grčkih tragedija. Ovu inscenaciju "Kralja Edipa“ bez sumnje možemo najaviti kao klasiku za nove generacije - navode u HNK Varaždin.

Redatelj i autor adaptacije: Luciano Delprato; igraju: Edi Ćelić / Dean Krivačić / Mario Jovev / Alex Đaković / Nikola Nedić

Dan kasnije, u utorak 4. svibnja s početkom u 19.30 sati na Velikoj sceni gostuje HNK iz Zagreba s predstavom "Revizor". 

- Predstava "Revizor" prema remek djelu N. V. Gogolja u režiji jednog od najnagrađivanijih ruskih umjetnika Sergeja Potapova razotkriva svijet korupcije do u najsitnije detalje, dočaravajući brojne karaktere koji jedino vezama, uslugama i novcem ostaju na svojim pozicijama. Nemoral, lukavost i poniznost vladaju, a varalice to iskorištavaju, stvarajući sliku bolesnog i pokvarenog društva. U ansamblu predstave u ulozi načelnika, upravitelja grada je Bojan Navojec, njegovu ženu tumači Vanja Matujec a kćer Iva Mihalić. Lažnog revizora, običnog činovnika Hlestakova glumi Igor Kovač, a njegovu slugu Osipa Ivan Jončić. Školski nadzornik je Slavko Juraga, sudac Dušan Bućan, staratelj dobrotvornih ustanova Alen Šalinović, Milan Pleština je upravitelj pošte, mjesni vlastelini Dopčinski i Bopčinski Filip Vidović i Silvio Vovk, policajca igra Kristijan Potočki a Mišku, slugu Tin Rožman - navode u HNK Varaždin.

Informacije i rezervacije putem telefona: 042/200-250.

Označeno u