Dođite u utorak u Bakačevu na otvaranje - Klipič mašine! Foto: Krešimir Đurić

Dođite u utorak u Bakačevu na otvaranje - Klipič mašine!

vv | 10.2.2017. u 18:22h | Objavljeno u Društvo

U utorak 14. veljače u 11 sati u Bakačevoj ulici bit će predstavljena nova umjetnička instalacija - Klipič mašina.

Nakon instalacije Varaždinsko zelje, Klipič mašina druga je "gastronomska" instalacija koja je postavljena u Bakačevoj ulici u sklopu projekta Umjetnost na ulici, koji je započela Turistička zajednica grada Varaždina s ciljem stvaranja nove atraktivnosti u povijesnoj jezgri grada poticanjem umjetničke produkcije i kreative.

Autor Klipič mašine je Jurica Mihinjač, koji je svoju instalaciju zamislio kao hommage industrijskom dizajnu s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Uvažavajući prostor u samom centru na kojem će biti postavljena instalacija te urbanistička i konzervatorska ograničenja, zamisao je da cijela instalacija postane dio zida i ulice te da se stvori nova dodana vrijednost tog prostora.

Svečanosti će prisustvovati predsjednik Turističke zajednice grada Varažina i gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš, direktorica TZGV-a, Jelena Toth, autor Klipič mašine, Jurica Mihinjač, predsjednik Hrvatskoga kuharskog saveza, Damir Crleni te članovi Komisije za odabir idejnog rješenja i izvebu instalacije.

Označeno u