Film "Na planini" Foto: ZagrebDox

Dodijeljene nagrade 15. ZagrebDoxa

Varaždinske vijesti | 3.3.2019. u 10:56h | Objavljeno u Društvo

Na svečanoj dodjeli nagrada koja je održana u subotu u kinu Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol proglašeni su pobjednici 15. izdanja ZagrebDoxa. Veliki pečat za najbolji film međunarodne konkurencije dodijeljen je kineskom filmu "Na planini" u režiji Yang Zhanga, a Veliki pečat za najbolji film iz regionalne konkurencije pripao je filmu "Una Primavera" redateljice Valentine Primavere.

Film "Još se snima" u režiji Saeeda Al Batala i Ghiatha Ayouba osvojio je Mali pečat za najbolji film autora/ice do 35 godina, a Nagrada FIPRESCI dodijeljena je talijanskom filmu "Pospane priče" u režiji Luce Magija. Članovi žirija Movies that Matter nagradu za film koji na najbolji način promiče ljudska prava dodijelili su mađarskom filmu "Lake lekcije" u režiji Dorottyje Zurbó, a Nagradu Teen Dox za najbolji film koji govori o problemima mladih osvojio je američki film "Sajam znanosti" redatelja Cristine Constantini i Darrena Fostera.

Osnivač i direktor ZagrebDoxa, Nenad Puhovski, dodijelio je Nagradu Mojoj generaciji filmu "Nastavit će se" u režiji Ivarsa Seleckisa, a dodijelio je i dva počasna pečata za dugogodišnju profesionalnu i prijateljsku suradnju i potporu ZagrebDoxu: Tueu Steenu Mülleru i Hrvoju Hribaru.

Na petnaestom izdanju ZagrebDoxa prikazano je više od 100 filmova u 16 programa. Festival je posjetilo više od 150 gostiju iz cijeloga svijeta, a za brojne projekcije tražila se karta više. U nedjelju, 3. ožujka posjetitelje očekuju dodatne projekcije najtraženijih naslova 15. izdanja, a u programu The Best of Fest nagrađeni naslovi ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Označeno u