Dječja skupina KUD-a Martijanec nastupila na 51. Dječjim vinkovačkim jesenima

Varaždinske vijesti | 15.9.2016. u 10:47h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Dječja skupina Kulturno umjetničkog društva Martijanec nastupila je na najvećoj smotri folklora dječjih skupina u Hrvatskoj – 51. Dječjim vinkovačkim jesenima.

Na ovoj međužupanijskoj smotri nastupilo je više od 3.000 malih folkloraša iz 59 KUD-ova i folklornih skupina, a najmlađi članovi KUD-a Martijanec predstavili su Općinu Martijanec i Varaždinsku županiju. Njih tridesetak izvelo je prikaz podravskih običaja i dječjih igara vezanih uz Ivanje. Nastup pod stručnim vodstvom Ivane Švagelj i Damira Mumleka naišao je na odlične kritike publike i struke.

Očuvanje tradicije i baštine dio je kulturnog identiteta Martijanca i osobito mi je drago što sve više mladih sudjeluju u čuvanju martijanečke baštine. Zahvaljujući tome Martijanec se ne mora bojati da će, unatoč brzom tempu suvremenog života i drukčijim vrijednostima današnjice,  njegova povijest postati samo to – povijest. Uz ovakve generacije ne trebamo brinuti hoće li i tko njegovati baštinu jer, eto, imamo odlične čuvare i svi smo ponosni na naše najmlađe – rekao je načelnik Martijanca Marijan Horvat.

Prije nastupa na Dječjim vinkovačkim jesenima, svi su sudionici, tradicionalno, u mimohodu prošetali gradom.

 

Galerija slika