Denis i Anita Peričić dobili prvu nagradu za najbolji esej u regiji

N.L./Varaždinske vijesti | 26.11.2016. u 14:25h | Objavljeno u Društvo

Objavljeni su ovogodišnji rezultati renomiranoga regionalnoga književnog natječaja „Ulaznica“ za najbolju neobjavljenu pjesmu, priču i esej. Ovaj tradicionalni natječaj organiziraju časopis „Ulaznica“ i Gradska narodna biblioteka iz Zrenjanina (Vojvodina), a pravo sudjelovanja imali su svi autori koji pišu na hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku.

U iznimno velikoj konkurenciji (svake godine na „Ulaznicu“ pristiže više od 2000 radova), prvu nagradu u kategoriji eseja dobili su varaždinski autori Denis i Anita Peričić za esej „Katedrala“. Esej je posvećen 1000. obljetnici početka gradnje katedrale Naše Gospe u Strasbourgu i izrazito je katoličkoga i antitotalitarističkoga karaktera.

U svakoj kategoriji dodijeljene su po tri nagrade, od kojih ove godine još dvije odlaze u Hrvatsku: priznate autorice Mima Juračak iz Siska i Mira Petrović iz Splita dobile su prvu odnosno drugu nagradu za priču. Svečana dodjela bit će održana 16. prosinca.

Prošlog tjedna objavljeno je da je Denis Peričić dobio još jednu prvu nagradu, i to za najbolji domoljubni esej na natječaju „Lijepa naša“ koji je povodom 170. obljetnice uglazbljenja hrvatske himne raspisala Knjižnica i čitaonica Glina.

Denis Peričić tako je ove godine do sada dobio šest nagrada, od kojih je tri podijelio sa suprugom Anitom.