DANI FRANKOFONIJE: Sutra Večer francuske šansone u varaždinskom Park Boutique Hotelu

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.3.2018. u 13:12h | Objavljeno u Društvo

Budući da je ožujak mjesec Frankofonije, odnosno obilježavanja francuskog jezika, kulture i običaja, tijekom cijelog mjeseca Francuski klub Varaždin u suradnji s varaždinskim HNK, Koncertnim uredom, Kinom Gaj i drugim suradnicima i sponzorima organizira brojna događanja.

Tako je Frankofonija započela jučer u Kinu Gaj obilježavanjem francuskog filma, a svi zainteresirani mogli su pogledati komediju „Taština“ (La Vanité) dok će se sljedećeg tjedna, 13. ožujka, prikazivati francuska drama „Korporativna“ (Corporate).

Povodom Dana žena, sutra 8. ožujka u 20 sati održat će se Večer francuske šansone - En Traversan la riviere uz nastup Radovana Prstačića i Orkestar “La Boheme”. Mjesto održavanja koncerta je Park Boutique Hotel, a pozvani su svi ljubitelji francuske kulture, jezika i običaja.

Osim toga tijekom mjeseca održat će se dva koncerata, a prvi je predviđen za petak 23. ožujka u 18 sati. Radi se o poetsko glazbenoj večeri na kojoj će glavnu riječ imati Zdravko Dovedan Han dok je sljedeći koncert planiran za 27. ožujka u 17 sati u varaždinskom HNK, a ulaz će biti slobodan.

Dani-Frankofonije-Varazdin-2018.jpg

unnamed.jpg