Danas u Galerijskom centru otvorenje multimedijske instalacije 'Oda' i projekcija filma 'Trip'

D.P./Varaždinske vijesti | 24.10.2016. u 10:03h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Danas poslijepodne u 17 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska ulica 7) službeno se otvara multimedijska instalacija 'Oda' uz projekciju filma 'Trip', autorica Ive Korenčić i Andreje Široki.

Događaj se održava u sklopu Kliker festivala - festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, koji traje do 30. listopada.

- Multimedijska instalacija Oda i projekcija filma Trip rezultat su dvogodišnjeg istraživanja na temu autentičnog pokreta – pokreta koji je specifičan i najprirodniji za određenog izvođača.  Bilježenjem uvjeta koji ostavljaju neupitan trag na specifičnost pokreta mapiramo uzroke socijalnih, prostornih, emocionalnih, društvenih i energetskih obrazaca koji određeni pokret definiraju kao koreografiran. Sraz između autentičnog/prirodnog i umjetnog/nametnutog vidljiv je na više razina - kroz plesno izražavanje, specifične lokacije, rekvizitu, način snimanja, montažne postupke te sveobuhvatnost ideje kroz različite segmente medija - poručili su organizatori.

U sklopu Kliker festivala multimedijska instalacija 'Oda' i plesni film 'Trip' moći će se u Galerijskom centru pogledati svakoga dana od 9 do 17 sati, sve do subote, 29. listopada.

Projekt je podržan od Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba.