Ceramica Populi: Završna izložba polaznika radionice keramike u palači Sermage

Varaždinske vijesti | 9.7.2020. u 08:30h | Objavljeno u Društvo

Gradski muzej Varaždin domaćin je izložbe Ceramica Populi 2020, završne izložbe polaznika radionice keramike pod mentorstvom Snježane Pokos-Vujec. Izložba će u dvorištu palače Sermage biti postavljena za razgled od 9. do 12 srpnja.

Na izložbi će biti predstavljen izbor radova u keramici koji su nastali kroz druženja tijekom godine, te sudjelovanje keramičarki u projektu Rijeka EPK 2020 kroz izradu keramičkih pločica za zid Gradske čitaonice u Kostreni, zatim na izložbi Maske u Krapini i online izložbi pisanica u organizaciji Muzeja grada Krapine. Prikazane su i replike šalice iz bakrenog doba iz fundusa GMV, koja je bila predložak za online radionice tijekom karantene.

Izlažu Tanja Bunić, Melanija Duić, Ljubimka Hajdin, Karmen Hrvaćanin, Gordana Labaš, Jasminka Mamuzić, Dubravka Mišak, Maja Pokos, Vera Golenko Varga i Maja Šulak Želimorski. Uz izložbu je predstavljen animirani film "Cleithro" autorice Morane Bunić, apsolventice Likovne akademije u Zagrebu, u kojem su korišteni keramički predmeti kao inventar u scenografiji, a koji su također izrađeni pod mentorstvom Snježane Pokos-Vujec.

Autor fotografija uključenih u izložbu je Krunoslav Pokos, član fotokluba Sloboda Varaždin, koji umjetničkom strašću dokumentira rad s vatrom.

Otvorenje izložbe je u četvrtak 9. srpnja u 12 sati.

ceramica_populi.jpeg