Ceramica Populi: U palači Sermage izloženi radovi polaznica radionice keramike

Igor Čolaković | 13.7.2020. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

Na izložbi - Ceramica Populi, u palači Sermage, prošloga su tjedna, od 9. do 12. srpnja, bili predstavljeni radovi polaznica radionice keramike koju je vodila mentorica Snježana Pokos - Vujec.

Na ovoj, završnoj izložbi predstavljeni su radovi, od uporabnih predmeta do umjetničke keramike, deset polaznica radionice keramike - Tanje Bunić, Melanije Duić, Ljubimke Hajdin, Karmen Hrvaćanin, Gordane Labaš, Jasminke Mamuzić, Dubravke Mišak, Maje Pokos, Vere Golenko Varga i Maje Šulak Želimorski.

- Unatoč otežanim uvjetima zbog epidemije koronavirusa, uspjeli smo održati radionicu na kojoj su nastali i ovi izlošci, među kojima su i keramičke pločice kojima će biti obložen zid čitaonice u Kostreni, čime smo se uključili i u projekt Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, i to u konkurenciji više od 200 umjetnika iz cijeloga svijeta. Naši su radovi ove godine predstavljeni i na izložbi - Maske, u Krapini, te na online izložbi pisanica koju je organizirao Muzej grada Krapine - istaknula je na otvorenju izložbe Ceramica Populi Snježana Pokos - Vujec.

Ceramica_Populi_keramika_2.jpg

Ceramica_Populi_keramika_1.jpg