Besplatan ulaz na senzacionalne klasičare Gabrijelu Deglin i Romana Mamontova u HNK-u

VV | 25.11.2017. u 09:34h | Objavljeno u Društvo

Sadržajem ionako bogat program varaždinske Noći kazališta, osim radionica i predstava, nudi pravu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje klasičnog glazbenog žanra, a u vidu koncerta mladih solista u sklopu kojeg će nastupiti sve poznatija sopranistica Gabrijela Deglin te poseban gost iz Ukrajine, Roman Mamontov.

Posebnost ovog koncerta je upravo gostovanje Mamontova, svojevrsne pjevačke senzacije kojeg je, ubrzo nakon pojavljivanja na sceni, gdje otpjevao pokoju ariju primjetila i publika ali i kritika koja mu je posebno sklona. Primjetila ga je i poznata sopranistica Tiziana Šojat kojoj se Mamontov prije četiri godine obratio za pomoć kako bi u njenoj školi dodatno radio na svojoj tehnici opernog pjevanja. Prema riječima sopranistice Šojat radi se o jednom specifičnom uzbudljivom glasu koji će nedvojbeno osvojiti publiku pa čak i one koji do sad nisu bili zaljubljenici u operne arije. Odabrani repertoar svakako će pomoći u tome.

Naime, u sklopu koncerta uz Gabrijelu Deglin, Mamontov će izvesti neke od najpoznatijih arija svjetskih skladatelja kao što su Rahmanjinov, Mozzart i Strauss, a nedvojbeno će oduševiti publiku svojim izvođenjem arije iz završnog čina opere Turandot – „Nessun dorma“ talijanskog skladatelja Giacoma Puccinia. Još jedna posebnost ovog koncerta je ta, što je mladom tenoru Mamontovu ovo prvi cjelovečernji koncert za kojeg je, a zahvaljujući pozivu indentatice varaždinskog kazališta Jasne Jakovjević, odabrao upravo varaždinski teatar. Budite dio opernog spektakla i dođite na koncert mladih solista, ove subote 25. studenog , u Veliku koncertnu dvoranu varaždinskog kazališta, s početkom u 20 sati.

Besplatne ulaznice možete preuzeti na blagajni kazališta od 10 do 12 sati i od 18 do 19.30 sati. Subotom od 10 do 12 sati.

Rezervacije na tel 042 200 250 ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.