6. dan Glazbene klinike: izložba, klavirska radionica i prezentacija CASIO, ulične svirke te koncert kod Slobode

Varaždinske vijesti | 28.8.2019. u 16:23h | Objavljeno u Društvo

Peti dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu bio je pun glazbe, zabave, osmijeha i dobrih emocija, ali istog ni danas neće nedostajati.

Jučer su brojni mogli uživati posebno u Masterclass radionici – djembe klinici veselog i neizmjerno simpatičnog Commija Baldea.

- Kao što smo i očekivali, radionica je izazvala veliki interes polaznika koji su od navedenog glazbenika, rodom iz Senegala, imali prilike naučiti osnove sviranja djembe, ali i par stihova na zapadnoafričkom mandika jeziku. Zasvirali su i zapjevali polaznici radionice s predavačem, koji je oduševio ne samo umijećem prenošenja znanja, nego i iznimnom pozitivnom energijom koja je još više do izražaja došla prilikom večernjeg koncerta na Korzu. Na festivalskoj su se pozornici Commi Balde & Kaira Kela Band šetačima predstavili s afričkim grooveom na koji su, kao što smo bili i pretpostavili, posjetitelji festivala odlično reagirali. Pa su s bendom zaplesali te zapjevali, među ostalim i rođendansku čestitku jednom od članova benda - kažu iz organizacije.

Svirke je u sklopu LOOP Glazbene klinike jučer bilo i na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće, gdje su šetačima svirali i pjevali Danijel Kuserbanj, Andrej Pospiš i Dubravko Novak, te Danijel i Nola Vidović uz pratnju Darka Golubića na klaviru. Uz njih i gosti iz Slovenije – Leon Komloši sa sinovima Kristijanom i Dominikom. Oni već godinama posjećuju Špancirfest, a lani su sudjelovali na radionicama LOOP Glazbene klinike, pa su ove godine došli ponovno te nam malo i zasvirali.

Brojni posjetitelji festivala razgledali su i jučer izložbu 30-ak glazbenih instrumenata i opreme postavljenu u Varaždinskoj kući, a velik broj djece okupio se ponovno na radionici upoznavanja s klavirom. Veselo je bilo i u Caffe baru Sloboda gdje su u sklopu kLOOPske scene Sloboda kasno navečer nastupili Valentino Šmaguc i Igor Mutić s prijateljima.

Brojni zabavni, ali i edukativni programi – očekuju nas i danas. U 16 sati je u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici počela radionica za djecu i početnike na kojoj je klavirist, korepetitor, orguljaš, učitelj, kompozitor i studijski glazbenik Darko Golubić još jednom predstavio klavir, dok je u 18 sati na rasporedu Masterclass radionica Kristiana Terzića. Riječ je o vrhunskom instrumentalistu koji je oficijalni artist za CASIO (Hrvatska-Njemačka) za klavijature i sintisajzere, a koji će u sklopu LOOP Glazbene klinike danas predstaviti najnovije modele klavijatura, klavira i stage piana iz palete CASIO proizvoda.

Nakon prezentacije, Kristian Terzić će zasvirati na uličnoj pozornici, na koju će se nakon njega navečer ponovno popesti djevojke iz Tria Verse. U 22 sata počet će svirka u Caffe baru Sloboda, gdje će u sklopu kLOOPske scene Sloboda večeras nastupiti punk rock bend Crna kronika.