Zlatko Canjuga gradi trgovački centar kod Svetišta Predragocjene krvi Kristove u Ludbregu

VV | 10.12.2020. u 14:06h | Objavljeno u Aktualno

Novi trgovački centar, vrijedan 25 milijuna kuna, trebalo bi u Ludbregu  izgraditi poduzeće ENS u vlasništvu Zlatka Canjuge, poduzetnika i bivšeg političara, odnosno bivšeg glavnog tajnika HDZ-a i savjetnika predsjednika dr. Franje Tuđmana.

- Investitori su prepoznali Ludbreg kao jaku sredinu u kojoj mogu ulagati u novi sadržaj - poručio je tim povodom Dubravko Bilić, SDP-ov gradonačelnik Ludbrega, ukazujući i na 44 milijuna kuna vrijednu investiciju Bomark Paka u solarne elektranu, koja bi se trebala izgraditi dogodine.

Ludbreško Gradsko vijeće odobrilo je prodaju gradske parcele od skoro osam tisuća kvadrata,  i to  između ludbreškog Svetišta Predragocjene krvi Kristove i trgovine Spar, tako da bi se moglo zaključiti da trgovački centar, koji bi trebao imati oko 40 zaposlenika, računa i na vjernike, odnosno vjerski turizam, po kojem je Ludbreg poznat i izvan granica Hrvatske.

Zemljište je prodano za nešto više od dva milijuna kuna, a ponudi je priložen bankovni račun iz kojega se vidi da ENS, koji je ranijih godina imao prihode između 100 tisuća i 1,2 milijuna kuna, danas raspolaže s 37 milijuna kuna gotovine.