Zdravicom najavljeno Urbanovo 2018: Bogat program za ljubitelje vina u Međimurju

V.V. | 3.5.2018. u 14:28h | Objavljeno u Aktualno

U LifeClass Termama Sv.Martin održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program devetnaeste manifestacije Urbanovo 2018 – za novu generaciju hedonista. O ovogodišnjem konceptu i programu najveće enogastronomske manifestacije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj govorio je predsjednik Društva vinogradara i vinara „Hortus Croatiae“ David Štampar koji je naglasio kako se Urbanovo s novim vizualnim identitetom podiže na viši nivo i nacionalnu razinu.

- Uz brojne novitete koje donosi ovogodišnje Urbanovo, posebno smo ponosni što ćemo predstaviti novu unikatnu bocu pušipela, naše autohtone sorte - istaknuo je Štampar. Te naglasio kako se prvog vikenda od 18. do 20. svibnja u Štrigovi održava centralni događaj Festival pušipela, dok tjedan dana kasnije, 25.-26. svibnja međimurski vinari otvaraju svoja vrata na Danima otvorenih podruma, a sve će završiti u petak 1. lipnja, glamuroznom večerom na Vinskom balu u restoranu Terbotz.

Generalni direktor LifeClass Termi Sv. Martin Branimir Blajić rekao je da se Urbanovo okreće sve mlađoj publici, posebice ženama.

- Želja nam je od Urbanovog stvoriti atraktivnu i prepoznatljivu manifestaciju koja će privlačiti sve više gostiju iz Zagreba i Hrvatske, ali i susjednih zemalja , zaključio je Blajić. Upravo će se na terasi LifeClass Termi Sv. Martin prvog dana festivala, 18. svibnja, održati noćni kulinarsko-muzički spektakl Urbanovo cooking night show, Disco Inferno Magic Banda.

- Ovaj događaj već se prošle godine pokazao dobitnom kombinacijom na kojoj ponajbolji međimurski vinari pokazuju svoja kulinarska umijeća. Ove godine vraćamo se u 70-te, vrijeme disca, a samu manifestaciju već će tradicionalno voditi Mirko Fodor - objasnio je voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Prvog vikenda Urbanova, od petka do nedjelje 18.-20. svibnja, centar događanja nalazi se u Štrigovi, gdje se održava jubilarni 10. Festival pušipela, koji okuplja sve međimurske vinare na jednom mjestu i predstavlja najbolja vina s međunarodnog ocjenjivanja koje prethodi samom festivalu.

Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik objasnio je kako će se ocjenjivanje održati 8. i 9. svibnja u restoranu Terbotz i uputio poziv svim vinskim hedonistima da posjete Štrigovu i na svoje oči dožive istinsku ljepotu Međimurja.

- Praksa je do sada bila ocjenjivanje u kategorijama sorte pušipel i ostalih sorti, dok će se od ove godine ocjenjivati i pjenušci, koji predstavljaju jedan novi trend u proizvodnji - rekao je Rebernik.

Posebno ponosan na organizaciju Urbanova bio je župan Međimurske županije, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Matija Posavec, istaknuvši kako ova manifestacija iz godine u godinu raste, privlači sve veći broj gostiju, te postaje istinski brend Međimurja.

- Naša županija proteklih se godina pretvorila u jednu prepoznatljivu vinogradarsku i vinsku regiju, što postižemo uvođenjem noviteta i određenog standarda. Rezultati toga su rast noćenja, po čemu smo druga županija kontinentalne Hrvatske, državna i međunarodna priznanja poput europske destinacije izvrsnosti EDEN za Gornje Međimurje, medalje s Decantera – najprestižnijeg svjetskog ocjenjivanja vina, kao i mnoge druge“, naglasio je Posavec. Uz prigodno kucanje čaša s autohtonim pušipelom iz unikatne boce svi su govornici još jednom uputili poziv svim istinskim ljubiteljima dobre vinske kapljice da u drugoj polovici svibnja nikako ne propuste posjetiti Međimurje.

Označeno u