Zagrebačka banka prodaje zgradu na Kapucinskom trgu - tko je novi vlasnik?

| 21.10.2019. u 11:56h | Objavljeno u Aktualno

Srijeda, 16. listopad, određen je bio kao datum za otvaranje ponuda pristiglih na javni poziv kojim je Zagrebačka banka na svojim internetskim stranicama oglasila prodaju svoje najveće nekretnine u Varaždinu, poslovne zgrade na Kapucinskom trgu. Ukoliko se na natječaj javio ponuđač koji je zadovoljio tražene uvjete, uskoro bi se moglo doznati i tko je novi vlasnik Zabine zgrade koja je u vlasništvo Zabe došla preuzimanjem nekadašnje Varaždinske banke. Rok za plaćanje ukupne kupoprodajne cijene iznosi 60 dana, pa bi nakon toga novi vlasnik trebao biti vidljiv i u zemljišnim knjigama.

U zemljišnim je knjigama opisano da se nekretnina sastoji od poslovne zgrade površine 3.265 m2, zatim od tri podzemne garaže površina od 212 m², 3 m² i 39 m² te dvorišta od 3.361 m². Oko 2.280 kvadrata prostora upotrebljavaju sadašnji zakupnici Zabe, a u natječaju ponuditelj ističe da je banka zainteresirana za ostanak u zakupu na određenoj površini u podrumu, prizemlju i prvom katu.

Kao početna cijena istaknut je iznos od 6,5 milijuna eura. Inače, osim zaposlenika banke, veći dio zgrade Zaba iznajmljuje, uglavnom IT tvrtkama, a dio prostorija zjapi prazno pa se banka na ovaj korak vjerojatno odlučila jer joj nije potrebna tako velika poslovnica u Varaždinu, a rentanje poslovnog prostora nije njezina primarna djelatnost.

Prodaja zgrade na Kapucinskom trgu pobudila je interes javnosti pa je to aktualna tema na društvenim mrežama na kojima se spominju mogući novi vlasnici zgrade. Također se spominje podatak da je Varaždinska banka izgradnju poslovne zgrade na Kapucinskom trgu financirala s oko 50 milijuna tadašnjih njemačkih maraka.

Označeno u