Vindija vrhunskim Halal proizvodima otvara nova tržišta

Varaždinske vijesti | 3.11.2016. u 16:01h | Objavljeno u Aktualno

Najsuvremenije znanstvene i stručne spoznaje i vještine u proizvodnji novih prehrambenih namirnica poslovni sustav Vindija kontinuirano primjenjuje već desetljećima. Upravo kako bi ispunila visoke standarde današnjeg tržišta, vrlo zahtjevnog po pitanju kvalitete namirnica i njihovog sigurnog porijekla, Vindija je dio svoje proizvodnje podvrgnula zahtjevnom certificiranju Halal kvalitete.

Kao vodeća domaća prehrambena kompanija prema broju Halal certifikata, koja je ovim standardima podvrgnula gotovo cjelokupnu lepezu svog asortimana, Vindija u Opatiji od 2. do 4. studenog sudjeluje u obilježavanju 100. godišnjice institucionalnog priznanja islama u republici Hrvatskoj – Svjetskog Halal dana (World Halal Day Croatia 2016). U sklopu ovog događanja, Vindija će mnogobrojnim zastupnicima iz Turske, Singapura, Indije, Malezije, Kine, Južne Koreje, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Mauricijusa i drugih zemalja predstaviti široki asortiman i kvalitetu svojih proizvoda, čime se otvara iznimna prilika.

- Kupci koji traže Halal proizvode čine jednu od najbrže rastućih grupa potrošača, a Halal certifikat prilika je za ulazak na nova svjetska tržišta te veći iskorak i pojačano pozicioniranje na postojećima. Vindija već godinama posluje u korak s trendovima, a izazovi nas posebno motiviraju, pa je tako i naša pekarnica Latica prva s Halal certifikatom u Hrvatskoj. Ponosna sam što Vindijine proizvode možemo predstaviti na Halal danima te sam uvjerena kako će njihovu kvalitetu prepoznati i mnogi posjetitelji - istaknula je direktorica marketinga Vindije Dubravka Drk Mravlinčić.

Iz Vindije napominju da su, odgovarajući na izazove moderne proizvodnje, ponovno opravdali temeljnu krilaticu "Kvaliteta Vindija" pod kojom tvrtka posluje, budući da namirnice koje posjeduju Halal certifikat ne smiju sadržavati sirovine i aditive zabranjenog porijekla. Ovaj certifikat služi kao dodatna mjera u osiguranju kvalitete i sigurnosti proizvoda.

Halal standard podrazumijeva proizvodnju hrane prihvatljivu pripadnicima ne samo islamske, već svih vjeroispovijesti te predstavlja dodatne specifične i striktne zahtjeve i pravila u lancu proizvodnje hrane, pa je poseban izazov i potvrda uspješnosti prehrambenih tvrtki na međunarodnoj razini. Stupanj dozvoljenosti namirnica može biti Halal (dozvoljen), haram (zabranjen) i mešbuh (sumnjiv) pa uvođenje ovog standarda kvalitete podrazumijeva i proizvodnju ulaznih materijala s halal certifikatom.

Označeno u