Vindija i Tetra Pak - 40 godina uspješne suradnje

V.V. | 8.9.2017. u 12:29h | Objavljeno u Aktualno

Vindijina mljekara prva je u Hrvatskoj još 1977. godine započela puniti 'z bregov mlijeko u Tetra Pak ambalažu, a tim je povodom obilježena 40. godina uspješne suradnje dviju kompanija. 

- 'Z bregov mlijeko je prije punih 40 godina po prvi put ušlo u domove naših vjernih kupaca, a za očuvanje njegove svježine i prepoznatljivog okusa zasigurno je zaslužna i vrhunska Tetra Pak ambalaža. Tada je to bio veliki iskorak u proizvodnji i inovacija koja je omogućila da sve do danas zadržimo visoki standard izvorne kvalitete naših proizvoda. Upravo se na kvaliteti gradila i razvijala uspješna suradnja Vindije i Tetra Pak-a i ponosan sam što i danas zajednički postižemo iznimne poslovne rezultate - istaknuo je predsjednik uprave i vlasnik Vindije Dragutin Drk.

- Čast mi je danas biti ovdje i proslaviti 40 godina uspješne suradnje s našim istaknutim partnerom Vindijom. Od 1965. godine, Vindija je pod vodstvom gospodina Drka, istinskom legendom hrvatske mliječne industrije i industrije pića, značajno doprinijela razvoju mliječne industrije s inovativnim proizvodima visoke kvalitete koji su proizvedeni lokalno. Zahvaljujemo na povjerenju koje Vindija ulaže u naše dugogodišnje partnerstvo i veselimo se mnogim godinama pred nama i inovativnim projektima! - nadodao je Francesco Faella, direktor Tetra Pak jugoistočne Europe.

Samo na jednoj proizvodnoj liniji s nazivom TBA/8 koja je u pogonu od 1991., zabilježeno je 89.261 radnih sati. Ova linija godišnje proizvodi 26 milijuna paketa, što je jedna od najviše korištenih Tetra Pak linija u svijetu.

Počeci Vindije sežu u 1959. godinu kada je u Varaždinu osnovana Gradska mljekara koja je opskrbljivala grad svježim mlijekom i zapošljavala samo petnaestak ljudi, dok je Tetra Pak u rujnu 1952. sa svoje prve Tetra Pak linije za ambalažu isporučio prve materijale mljekari u Lundu gdje je i osnovana tvrtka godinu dana ranije.

Označeno u