Vinari, uključite se u javno savjetovanje za Nacionalni program pomoći sektoru vina Foto: VV arhiva / ilustracija

Vinari, uključite se u javno savjetovanje za Nacionalni program pomoći sektoru vina

Varaždinske vijesti | 26.3.2018. u 20:52h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ministarstvo poljoprivrede izradilo je prijedlog Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine na koji je putem e-savjetovanja moguće dostavljati komentare, prijedloge i sugestije do 3. travnja 2018. godine.

- Novi program predviđa uvođenje nove mjere – Informiranje u državama članicama, koja otvara mogućnost sufinanciranja promoviranja naših vina u Europskoj uniji. Mjera je uvedena na prijedlog sektora i smatramo je značajnim iskorakom u odnosu na prethodni Program, jer su naša tradicionalna tržišta u tom segmentu upravo države članice - ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Predviđene su i promjene u mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda, gdje je postotak potpore povećan s 50 posto na 75 posto, a uvedena je i mogućnost naknade za gubitak dohotka u financijskom obliku u iznosu od 100 posto.

- Vinari i vinogradari, uključite se u savjetovanje o ovom važnom dokumentu. Pri izradi prijedloga uzeli smo u obzir sve vaše zamjerke na prethodni program i trudili smo se biti konstruktivni i pojednostaviti stvari kako biste mogli povući što više sredstava, ali vaše mišljenje i sugestije mogu rezultirati još boljim Programom – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Savjetovanje se nalazi na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=7040