Vina Vinarije Kopjar dobila čak četiri odličja na Decanteru u Londonu

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.5.2019. u 13:18h | Objavljeno u Aktualno

S ovogodišnjeg Decanter World Wine Awardsa (DWWA), najvećeg ocjenjivanja vina u svijetu u Londonu, na koji uvijek pristigne oko 20.000 uzoraka vina, Vinarija Kopjar vratila se ovog puta s četiri odličja: srebrom za Graševinu 2018. i trima broncama za Sauvignon Blanc 2018., za Chardonnay 2018. te Cuvee Kopjar 2018.

U ovih nekoliko godina Vinarija Kopjar prepoznata je na vinskoj sceni. Proizvode vrhunska vina s kontroliranim porijeklom, a njihova vina svake godine postižu zapažene rezultate kako na regionalnim tako i na međunarodnim izložbama i natjecanjima. Graševina berbe 2018. početkom ove godine na 27. izložbi mladih vina održanoj u Ludbregu između 565 uzoraka izabrana je za šampiona izložbe, da bi ovih dana na 52. sajmu i izložbi vina u Bedekovčini također odnijela pobjedu i proglašena je najboljim bijelim mirnim suhim vinom Hrvatskog Zagorja.

Sami vinogradi i podrum Vinarije Kopjar nalaze se na granici Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Vinogradi se prostiru na 4,5 hektara, u njima se grožđe uzgaja na ekološki način – bez upotrebe mineralnih gnojiva, pesticida, herbicida i otrova. Iz takvog grožđa proizvode liniju vrhunskih, prepoznatljivih organskih vina. U sklopu vinarije nalazi se podrum s kapacitetom od oko 50 tisuća litara te uređena vinoteka s kušaonom vina.

- Ponosni smo i sretni kada nam priznanja i nagrade za naša vina dođu ne samo s domaćih izložbi i sajmove već i iz Londona. To nam je znak i potvrda da se krećemo u dobrom smjeru. Same medalje nam olakšavaju put do krajnjeg kupca, a naši domaći ugostitelji turistima mogu ponuditi vina koja su nagrađivana na ovako prestižnim svjetskim natjecanjima, čime dodajemo i jednu novu dodatni vrijednost varaždinskom i turizmu Hrvatskog zagorja - rekao je vlasnik Vinarije Robert Kopjar.

Vina Kopjar možete kušati u velikom broju restorana, kafića i klubova u Varaždinu i okolici, te pronaći u vinoteci Suvenirnice Varaždinskih vijesti na Korzu.