Veleposlanik Indije i indijska ministrica gospodarstva posjetili Grad Ludbreg

Iva Havaić | 14.2.2017. u 16:32h | Objavljeno u Aktualno

Veleposlanik Indije Sandeep Kumara i indijska ministrica gospodarstva i trgovine Nirmala Sitharaman danas su službeno posjetili Grad Ludbreg.

- Prvenstveni razlog dolaska je indijsko ulaganje u kompaniju koja posluje u Ludbregu. Željeli smo uz Zagreb posjetiti još neki dio Hrvatske koji je bogat povijesnim znamenitostima, a koliko imam za čuti ovo je ipak i centar svijeta. Uz to, Hrvatska potpisuje bilateralni sporazum s Indijom tako da je i to također povod naše posjete. - rekla je ministrica Nirmala Sitharaman.

Uz gradonačelnika Dubravka Bilića, goste je dočekao varaždinski župan Predrag Štromar.

lud2

- Ludbreg je jedan od dobrih primjera investicije iz Indije i mi smo zbog toga ponosni jer možemo pružiti potporu i znanje i drugim zainteresiranim sredinama koje bi mogle privući indijske ulagače. Naravno, mi nećemo stati samo na ovoj investiciji, predočit ćemo ministrici i veleposlaniku koje su mogućnosti koje Ludbreg nudi i drugim investitorima obzirom da smo potpuno spremni prihvatiti i druge ulagače u naš grad. - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić i dodao kako Grad Ludbreg može biti ponosan na činjenicu da su upravo strani ulagači investirali preko 400 milijuna kuna u ludbreško gospodarstvo proteklih godina dok se ove godine očekuje isto preko 150 do 200 milijuna kuna investicija.

- Očito ima mjesta za sve one koji žele raditi, a Ludbreg je ne samo centar svijeta nego i plodno tlo za razvoj dobrih investicijskih ideja, veseli nas i činjenica da su ovdje na sjeveru najviše industrijske plaće u industriji preko 5000 tisuća kuna što zapravo govori o dobroj investicijskoj klimi u našem gradu i našoj županiji. - zaključio je Bilić.

lud

Varaždinski župan Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo jer je indijska ministrica uz Zagreb odlučila posjetiti još samo naš kraj.

- Ministrica je dobila informaciju da je ovdje najbolje investirati i na to smo izuzetno ponosni jer to je dokaz da smo dobro područje za investiranje, ne samo stranih investitora, već i hrvatskih. Ima sve više investitora, uzimaju naše radnike i daju sve veće i veće plaće. To je bio i cilj kad smo radili industrijske zone i Slobodnu zonu i konačno se u zadnje dvije godine ostvaruje taj cilj. - rekao je župan Štromar.

Nakon sastanka u Gradu Ludbregu indijska ministrica razgledala je kulturno-povijesne znamenitosti u Ludbregu, a posjetila je i Lukaps ACG.

Označeno u