Varteks opet traži ulagatelje, i to barem za 10 milijuna kuna

vv / zse | 11.7.2019. u 12:09h | Objavljeno u Aktualno

Varteks je u srijedu objavio novi poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala, nakon što je takav pokušaj propao u travnju.

- Na iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala, uplatom u novcu, pozivaju se prvenstveno kvalificirani ulagatelji, ali i ostale pravne i fizičke osobe. U postupku povećanja temeljnog kapitala mogu se izdati 1.026.671 dionice, koje s obzirom na postojeći broj dionica od 4,106.686 predstavljaju 25% postojećeg temeljnog kapitala, navodi se u Pozivu koji vrijedi tjedan dana.

Odluka o povećanju temeljnog kapitala, cijena dionica, kao i svi drugi uvjeti relevantni za ulagatelje, kako se naglašava, bit će definirani isključivo pod pretpostavkom da postoji interes za sudjelovanje u dokapitalizaciji.

- Pripremi transakcije i poduzimanju svih drugih potrebnih radnji neće se pristupiti ukoliko ukupni iskazani interes za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala od strane svih potencijalnih ulagatelja, bude manji od 10.000.000 HRK ili ako ponuđena cijena po dionici bude manja od 16,90 HRK, što predstavlja prosječnu ponderiranu cijenu na Zagrebačkoj burzi u prethodna tri mjeseca, napominje se u Pozivu

Usporedno s pozivom, Varteks je na Zagrebačkoj burzi objavio i razloge izdavanja novog kapitala, kao i ključne elemente plana poslovanja za 2019. godinu.