Varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima stiže drugi dio potpore iz Poduzetničkog fonda Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima stiže drugi dio potpore iz Poduzetničkog fonda

Varaždinske vijesti | 26.1.2021. u 09:40h | Objavljeno u Aktualno

Gotovo 900 varaždinskih obrtnika i poduzetnika na svoje će račune iz proračuna Grada Varaždina primiti drugu ratu poticajnih, bespovratnih sredstava.

Grad Varaždin je u cilju poboljšanja gospodarskog stanja i poticanja poduzetništva i obrtništva, očuvanja radnih mjesta, povećanja broja zaposlenih te stvaranja uvjeta za redovno i normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti na području grada proveo Mjeru poticaja "Poduzetnički fond Grada Varaždina 2020". Ukupan broj poduzetnika i obrtnika koji su dobili sredstva potpore kroz navedenu mjeru je 889. Poticaji su se kretali od 5 do 10 tisuća kuna.

U 2020. godini isplaćena je prva polovica planiranih sredstava potpore u iznosu nešto većem od 2,5 milijuna kuna, dok će uplata drugog dijela potpora koja upravo počinje, također u ukupnom iznosu većem od 2,5 milijuna kuna, biti uplaćena najkasnije do 1. ožujka.

- Primili smo zahvale poduzetnika i obrtnika što smo im konkretnim mjerama, bespovratnim subvencijama iz Poduzetničkog fonda pomogli prevladati probleme. Imali smo razumijevanja za njihovu situaciju u kojoj su se našli ne svojom krivnjom već zbog različitih zabrana i odluka vezanih uz širenje korona virusa. Na te odluke nismo mogli utjecati, ali smo na vrijeme krenuli s poticajima. Kao što smo obećali, druga rata poticaja počinje se isplaćivati i sjest će na njihove račune tijekom veljače. Situacija sa zarazom se iz dana u dan poboljšava i svi se nadamo da će doći do popuštanja mjera što će svakako osnažiti povratak gospodarskih aktivnosti – izjavio je gradonačelnik Ivan Čehok prateći razvoj ekonomskih i epidemioloških pokazatelja.

cehok_portret_2021.jpg