Varaždinski i međimurski prijevoznici plaćali kazne, i to zbog kašnjenja novog Pravilnika!?

vv | 1.8.2019. u 17:28h | Objavljeno u Aktualno

Neugodno su bili iznenađeni, blago rečeno, danas vozači kamiona iz Međimurske i Varaždinske županije, kojima je na graničnom prijelazu Mursko Središće hrvatska policija naplaćivala kazne od po 2.000 kuna. Kako i ne bi, kada je prije točno tjedan dana iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u javnost poslana obavijest da od 1. kolovoza stupaju na snagu zaključci, koji ublažavaju ograničenja za prometovanje teretnih vozila na određenim dionicama graničnih prijelaza sa Slovenijom, koja su uvedena početkom lipnja.

Tako je, sukladno postignutim dogovorima na ministarskoj i na operativnoj razini, uz ostalo, utvrđeno da će GP Dubrava Križovljanska, Trnovec i Mursko Središće moći od danas koristiti teretna vozila mase preko 7,5 tona registrirana isključivo u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

Međutim, hrvatska je granična policija kažnjavala varaždinske i međimurske prijevoznike tijekom jutra i prijepodneva.

-Jutros su me zvali vozači s GP Mursko Središće da policija i dalje kažnjava naše kamione. Nakon toga odmah smo preusmjerili vozila i čekamo objašnjenje za ovo što se dogodilo. Pokušali smo doći do odgovora, ali ništa. Nije nam jasno zašto policiju nitko nije obavijestio o postignutom dogovoru sa slovenskom stranom, rekao nam je Željko Meglić, prijevoznik iz Čakovca, koji smatra da bi netko trebao za ovu situaciju odgovarati, budući da je 25. srpnja jasno rečeno kako je postignut dogovor koji stupa na snagu 1. kolovoza.

Zašto, odnosno kada se može očekivati postupanje sukladno dogovoru, pitali smo nadležno ministarstvo.

-Sukladno sastancima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i slovenskog Ministarstva infrastrukture, dogovoreno je ukidanje navedenih ograničenja koje će početi vrijediti od objave Pravilnika o stavljanju izvan snage Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija je najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona u Narodnim novinama, a koje se očekuje danas. Slijedom navedenog, čim se navedeni Pravilnik i službeno objavi u Narodnim novinama, navedena obavijest će biti proslijeđena svim nadležnim tijelima, što očekujemo najkasnije tijekom sutrašnjeg dana, odgovorili s nam iz ministarstva.

Slovenska policija na spomenutim prijelazima danas nije naplaćivala kazne našim prijevoznicima, što govori da je slovenska vlast uspjela na vrijeme provesti dogovor od prije tjedan dana.

_ESC4035.JPG

_ESC3998.JPG

_ESC3997.JPG