Varaždinska tvrtka Mobilisis razvila potpuno automatiziranu naplatu parkiranja

Ivica Kruhoberec | 25.10.2016. u 09:06h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska tvrtka Mobilisis dobila je za svoj projekt „Potpuno automatizirana naplata parkiranja“ bespovratna sredstva na šestom natječaju Programa provjere inovativnog koncepta (PoC 6), koji organizira Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

U okviru projekta „Potpuno automatizirana naplata parkinga“ naš patentirani MagSense sustav detekcije zauzetosti parkirnih mjesta nadogradit ćemo sustavom automatske naplate parkiranja – pojašnjavaju u Mobilisisu. Cilj im je, kako naglašavaju, objediniti detekciju i naplatu parkiranja, odnosno razviti sustav potpuno automatizirane naplate pariranja.

Istraživanjem smo zaključili da sve bolji standard građana i dinamični život u gradovima dovodi do negativnih posljedica kao što su smanjena brzina prometnog toka, zagušenja, zagađenje okoliša i veći broj prometnih nezgoda, što postaje ograničavajući faktor u kvaliteti života i rastu gradova. Ni jedan proizvod na svijetu ne pokriva sve aspekte parkiranja: detekciju zauzetosti parkirnih mjesta senzorima i naplatu parkiranja parkirnim automatima i parking-mjeračima – napominju u varaždinskom poduzeću, koje je upravo u Varaždinu, odnosno Crtoradovim parkiralištima, prvo u Hrvatskoj uvelo sustav elektronskog obavještavanja o slobodnim parkirnim mjestima.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u