Varaždin i Varaždinske Toplice zajedno u projektu informiranja o gospodarenju otpadom

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.1.2018. u 09:12h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković potpisali su u ponedjeljak 29. siječnja u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina Sporazum o udruživanju u provedbi projekta Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

Gradovi Varaždin i Varaždinske Toplice tako će temeljem sporazuma zajedno s općinama koje su također iskazale interes: Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Vidovec, aplicirati na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za pružanje potpora jedinicama lokalne samouprave u obliku dodjele bespovratnih sredstava.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za dodjelu u okviru ovog Poziva je 47.200.000,00 kuna, a Varaždin, Varaždinske Toplice i četiri spomenute općine s obzirom na broj stanovnika mogu očekivati ukupni iznos do milijun i 200 tisuća kuna.

Inače, iznos bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda (KF) po pojedinom projektnom prijedlogu koji se može dodijeliti iznosi maksimalno 85 posto od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva svrstavaju se u nekoliko grupa – tiskani mediji; radio i televizijske emisije, odnosno spotovi; tiskani materijali za informiranje i edukaciju; javne tribine za korisnike, edukacije i natjecanja za predškolsku i osnovnoškolsku djecu; mjere koje promoviraju ravnopravnosti žena i muškaraca i zabranu diskriminacije te prilagođenost za osobe s invaliditetom i mjere za strane turiste s uputama za odgovorno postupanje s otpadom.