Ugostitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja stižu na 7. Gastro izložbu u Varaždin Foto: ilustracija / Pixabay

Ugostitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja stižu na 7. Gastro izložbu u Varaždin

Varaždinske vijesti | 20.10.2019. u 13:13h | Objavljeno u Aktualno

Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin organizatori su 7. Gastro izložbe koja će se održati u četvrtak 24. listopada u Hotelu Turist.

Varaždinski ugostitelji i ovog će puta okupiti veliki broj svojih članova, ali i kolege i goste iz ostalih županija te iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Očekuje se nastup više od 50 restorana, hotela, vinara, slastičarnica i udruga.

- Dolazak je najavilo 15 ugostitelja iz susjedne Slovenije, koji će svoje predstavljanje upotpuniti i nastupom glazbenika te tako nastojati dočarati ugođaj veselih okupljanja po kakvima ih poznajemo. Bit će to prije svega prezentacija autohtonih jela, kuhinja i kvalitetnih vina, koji će pokazati bogatstvo raznolikosti ovog područja i susjednih regija, kao i povijesnu povezanost, njegovanje tradicije i usmjerenost na buduću suradnju koja znači doprinos podizanju kvalitete turističke ponude. Bit će to i prilika ponovnog susreta starih prijatelja, sklapanja novih poznanstava i sasvim sigurno ugodnog druženja - poručuju iz Obrtničke komore Varaždinske županije.

Uvod u ovu već tradicionalnu manifestaciju bit će okrugli stol pod nazivom "Sljubljivanje vina i sireva". Uvodničar i moderator bit će Mario Oblak, savjetnik za gastronomiju, čija su specijalnost sirevi i domaća jela pripremljeni na posebno kreativan način. Okrugli stol, kao dio projekta, bit će organiziran prije same Gastro izložbe, dajući tako značaj i ovoj posebnoj temi.