Ugostitelji dobivaju mogućnost korištenja nove digitalne aplikacije "Klikom do brze narudžbe"

MGA/VV | 30.7.2020. u 17:51h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska obrtnička komora prepoznala je potrebe svojih članova te je u suradnji s partnerom izradila aplikaciju namijenjenu ugostiteljima. Svrha ovog projekta je dati podršku poslovanju ugostitelja u novonastalim izazovnim okolnostima zbog koronavirusa, ali i osigurati alat koji je dio digitalne ere u kojoj se nalazimo. Svi ugostitelji, članovi Hrvatske obrtničke komore, imaju mogućnost korištenja aplikacije u besplatnom probnom periodu.

Ova platforma u lipnju je predstavljena javnosti i korisnicima, a danas je prezentirana pred varaždinskim ugostiteljima u restoranu Bedem.

“Na području Varaždinske županije ukupno je 250 obrtnika ugostitelja, a na području grada Varaždina i uže okolice 85 kojima je namijenjena ova aplikacija kao podrška poslovanju. Veći je interes za korištenje aplikacije u gradovima, odnosno urbanim sredinama, u kojima se promjene i noviteti prije prihvaćaju i uvode.” istaknuo je Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Smart Service višejezični je servis koji omogućava gostu da uz pomoć smartphone-a na jednostavan način pregleda ponudu ugostiteljskog objekta te naruči hranu i piće za svoj stol. Bez preuzimanja i instaliranja aplikacije, bez ostavljanja podataka, već samo koristeći QR kod koji se nalazi na stolu, svaki gost brzo i jednostavno dolazi do željene ugostiteljske usluge. Osim što se smanjuje vrijeme čekanja narudžbe za gosta i ostvaruje efikasnija usluga, osoblju objekta omogućava se pregledna statistika u realnom vremenu. Svaki ugostiteljski objekt aplikaciju može prilagoditi svojoj ponudi bez dodatnih ulaganja.

Dinamična vremena u kojima živimo, zahtijevaju stalnu prilagodbu i unaprjeđenje poslovanja svake djelatnosti, stoga je Hrvatska obrtnička komora inicirala razvoj pametne aplikacije koja unapređuje poslovanje svojih članova ugostitelja.