Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika uz udrugu Glas poduzetnika, a za promjene

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.12.2020. u 14:45h | Objavljeno u Aktualno

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika izražava podršku udruzi Glas poduzetnika, kao i svim njihovim nastojanjima za pokretanje promjena u hrvatskom društvu, navode iz udruge.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Sredinom listopada ove godine potpisano je pismo namjere o partnerskoj suradnji između Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika i udruge Glas poduzetnika i to u svrhu uzajamnog podupiranja u borbi za interese poduzetnika.

Hrvatski cestovni prijevoznici dio su hrvatske poduzetničke mase koja se sustavno uništava, a kriza koju je dodatno produbio COVID 19 stvorila je nove podjele u društvu. Predsjednik udruge Glas poduzetnika g. Hrvoje Bujas gostujući u emisiji Nedjeljom u dva dana 13. prosinca 2020. jasno je predočio i pojasnio probleme s kojima su suočeni hrvatski poduzetnici. Opetovano upozoravajući  zmeđu ostaloga na korupciju, apsurdnost parafiskalnih nameta a posebice obveznog članstva u komorama g. Bujas je artikulirao upravo ono što je hitno potrebno: porezna reforma, reforma pravosuđa i lokalne samouprave.

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika u potpunosti dijeli i podupire taj stav, te će se zalagati kako bi svojim djelovanjem doprinijela što bržim i kvalitetnijim promjenama".