U Županiji prezentirane mjere i preporuke za popularizaciju strukovnih zanimanja

| 22.7.2018. u 08:59h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskoj se županiji razgovaralo o strukovnom obrazovanju, a jedan od  sudionika debate bio je i Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Predsjednik strukovne obrtničke organizacije u Županiji jedan je od zagovornika potrebe učinkovitijih promjena u  sustavu obrazovanja za strukovna zanimanja i njihovog djelotvornog  populariziranja.

On je na sjednici Savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju i Gospodarsko-socijalnog vijeća održanoj na temu  „Strukovno obrazovanje i potreba za obrazovanjem na tržištu rada - mjere i preporuke“, upoznao skup s mjestom i ulogom Komore u sustavu obrazovanja te aktivnostima koje Komora provodi u cilju populariziranja obrtničkih zanimanja.

Naglasio je  pritom dobru suradnju s partnerima, srednjim školama Varaždinske županije, HGK i HZZ-om te posebno istaknuo učinkovitu koordinaciju aktivnosti s Varaždinskom Županijom.

Zahvaljujući toj su suradnji realizirani važniji projekti, poput dogovaranja oko upisa u strukovna zanimanja, kampanje „Odaberi svoju školu“, organiziranog posjeta učenika osnovnih škola Varaždinske županije 3. Zagrebačkom obrtničkom sajmu i pilot projekt opremanja tehničke učionice u Osnovnoj školi Maruševec.

Mario Milak je  članovima Savjeta predstavio i niz mjera i preporuka Obrtničke komore kako bi se unaprijedilo funkcioniranje svih dionika u lancu od potpornih i  obrazovanih  institucija, pa do tržišta rada.