U Sračincu održano još jedno predavanje za poljoprivrednike

MGA/VV | 29.12.2019. u 10:33h | Objavljeno u Aktualno

Prošle je srijede u Sračincu organizirano još jedno u nizu, stručno i iznimno korisno predavanje za poljoprivredne proizvođače. Nove zakonske regulative u poljoprivredi i novi Zakon o OPG-u, poljoprivrednim proizvođačima su, ispred Ministarstva poljoprivrede, Službe za stručnu podršku razvoju poljoprivrede prezentirale dr. Mara Bogović, pročelnica ureda područne jedinice, viša stručna savjetnica Jelena Stipetić i stručna savjetnica Zrinka Večerić.

Četrdesetak je vlasnika poljoprivrednih gospodarstava imalo priliku čuti sve zakonom regulirane obveze koje su stupile ili stupaju ovih dana na snagu. Izuzetno bitni su to podaci za svako pojedino gospodarstvo, jer neznanje ne opravdava ne provođenje zakona i zakonske regulative, a nepoštivanje istih najčešće rezultira novčanim kaznama te je to jedan od načina na koji im Općina Sračinec jednim dijelom izlazi u susret.

- Izuzetno sam ponosna na odaziv mojih sumještana. Stariji ne odustaju, uvijek se hrabro ulove u koštac s novim "teretom" i idu naprijed, a mladi pak, iako rijetki, nastavljaju tradiciju svojih roditelja, djedova i baka vodeći se činjenicom da je poljoprivrednik i proizvodnja hrane jedan od stupova svake države, - rekla je inicijatorica ovog i sličnih predavanja u Sračincu Miljenka Križnjak, vijećnica Općinskog vijeća Općine Sračinec.