U proizvodni pogon tvrtke V-ELITA uvedena nova tehnologija, otvorit će i radna mjesta Foto: V-ELITA

U proizvodni pogon tvrtke V-ELITA uvedena nova tehnologija, otvorit će i radna mjesta

V.M./Varaždinske vijesti | 9.12.2016. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Tekstilno poduzeće V-ELITA d.o.o. je u Lepoglavi uspješno završilo projekt „Modernizacija proizvodnog pogona V-ELITA 2015“ kojim će otvoriti nova radna mjesta. U proizvodni pogon uvedena je nova tehnologija koja će omogućiti poboljšanje postojećih proizvoda i stvaranje novih proizvoda.

V-ELITA d.o.o. investirala je značajna financijska sredstva u svoj proizvodni pogon u Lepoglavi uz pomoć EU fondova, odnosno bespovratne potpore HAMAG-BICRO-a koju je ostvarila na natječaju MINPO iz 2015. godine. Projekt se financirao u omjeru 50/50% vlastitih sredstava.

Projektom se unapređuje gotovo cjelokupni proces proizvodnje što u tehnološkom smislu čini jedinstvenu cjelinu te otvara V-ELITI mogućnost bržeg razvoja. Investicija je pokrenuta kako bi poduzeće moglo odgovoriti na povećanu inozemnu potražnju te održati postojeće proizvodne kapacitete s obzirom da je većina postojeće opreme zastarjela i sve više se kvari što uzrokuje zastoje u proizvodnji i smanjuje učinkovitost i profitabilnost.

V-ELITA izvozi 99% svojih proizvoda, a cilj je i dalje nastaviti tendenciju širenja prodaje na tržištu EU kontinuirano radeći na usavršavanju, modernizaciji i proširenju proizvodnih kapaciteta što će u budućnosti rezultirati vlastitom robnom markom na inozemnom tržištu.

Nastavak ovog projekta planiran je kroz daljnje širenje proizvodnog pogona i otvaranje novih radnih mjesta.
Realizacijom projekta poslovanje poduzeća se unaprijedilo nabavom novih, modernijih strojeva i opreme u zamjenu za dio zastarjelog strojnog parka i opreme što je direktno utjecalo na veću produktivnost, a samim time i na bolji poslovni rezultat. Nabavom nove proizvodne opreme V-ELITA je otvorila 3 nova radna mjesta na kojima su zaposlene mlade žene!

Navedeni projekt podržao je HAMAG-BICRO bespovratnom potporom, iz programskog područja „Jačanja konkurentnosti proizvodnih djelatnosti“.

Velita-proizvodnja.jpg

V-elita---proizvodni-pogon.jpg

V-elita---rucni-rad.jpg

Velita---dindrlice.jpg

Velita-dindrlice-2.jpg