U proizvodni pogon tvrtke V-ELITA uvedena nova tehnologija, otvorit će i radna mjesta

U proizvodni pogon tvrtke V-ELITA uvedena nova tehnologija, otvorit će i radna mjesta Foto: V-ELITA

Tekstilno poduzeće V-ELITA d.o.o. je u Lepoglavi uspješno završilo projekt „Modernizacija proizvodnog pogona V-ELITA 2015“ kojim će otvoriti nova radna mjesta. U proizvodni pogon uvedena je nova tehnologija koja će omogućiti poboljšanje postojećih proizvoda i stvaranje novih proizvoda.

V-ELITA d.o.o. investirala je značajna financijska sredstva u svoj proizvodni pogon u Lepoglavi uz pomoć EU fondova, odnosno bespovratne potpore HAMAG-BICRO-a koju je ostvarila na natječaju MINPO iz 2015. godine. Projekt se financirao u omjeru 50/50% vlastitih sredstava.

Projektom se unapređuje gotovo cjelokupni proces proizvodnje što u tehnološkom smislu čini jedinstvenu cjelinu te otvara V-ELITI mogućnost bržeg razvoja. Investicija je pokrenuta kako bi poduzeće moglo odgovoriti na povećanu inozemnu potražnju te održati postojeće proizvodne kapacitete s obzirom da je većina postojeće opreme zastarjela i sve više se kvari što uzrokuje zastoje u proizvodnji i smanjuje učinkovitost i profitabilnost.

V-ELITA izvozi 99% svojih proizvoda, a cilj je i dalje nastaviti tendenciju širenja prodaje na tržištu EU kontinuirano radeći na usavršavanju, modernizaciji i proširenju proizvodnih kapaciteta što će u budućnosti rezultirati vlastitom robnom markom na inozemnom tržištu.

Nastavak ovog projekta planiran je kroz daljnje širenje proizvodnog pogona i otvaranje novih radnih mjesta.
Realizacijom projekta poslovanje poduzeća se unaprijedilo nabavom novih, modernijih strojeva i opreme u zamjenu za dio zastarjelog strojnog parka i opreme što je direktno utjecalo na veću produktivnost, a samim time i na bolji poslovni rezultat. Nabavom nove proizvodne opreme V-ELITA je otvorila 3 nova radna mjesta na kojima su zaposlene mlade žene!

Navedeni projekt podržao je HAMAG-BICRO bespovratnom potporom, iz programskog područja „Jačanja konkurentnosti proizvodnih djelatnosti“.

Velita-proizvodnja.jpg

V-elita---proizvodni-pogon.jpg

V-elita---rucni-rad.jpg

Velita---dindrlice.jpg

Velita-dindrlice-2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.