U jeku koronakrize pomažu: Grad Varaždin isplatio novčane potpore obrtnicima Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U jeku koronakrize pomažu: Grad Varaždin isplatio novčane potpore obrtnicima

VV | 5.11.2020. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin je na račune oko 500 varaždinskih obrtnika i poduzetnika ovih dana isplatio novčane potpore u iznosima od 2.500 do 5.000 kuna te će do kraja sljedećeg tjedna novci sjesti na račune ukupno 935 poduzetnika i obrtnika koji su se javili na javni poziv, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Poduzetničkog fonda kojeg je oformio Grad Varaždin kako bi pomogao poduzetnicima i obrtnicima prevladati posljedice otežanog poslovanja u vrijeme koronakrize. Ove će godine biti isplaćeno iz proračuna, odnosno poduzetničkog fonda oko 2,7 milijuna kuna, a isto toliko već sljedeće godine u siječnju i veljači. Naime, odlučeno je da se polovica iznosa potpora od 5.000 do 10.000 kuna uplati sada, a druga polovica sljedeće godine.

- Pravovremeno smo se odlučili na taj potez kojeg smatramo dobrodošlom pomoći u ovoj koronakrizi. Pomno pratimo dalje razvoj krize i njene posljedice na naše gospodarstvo, poglavito na poslovanje poduzetnika i gospodarstvenika. Grad će se i dalje nastaviti brinuti za obrtnike i poduzetnike, učinit ćemo koliko je moguće da im se pomogne u ovim, nimalo lakim, vremenima - poručio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.