Tvrtki Bernarda zlatna medalja na sajmu u Ženevi za inovativni Antiflux madrac

Varaždinske vijesti | 19.4.2019. u 20:05h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Specijalni medicinski madrac Antiflux Ag Bernarde Cecelje iz tvrtke Bernarda d.o.o., osvojio je zlatnu medalju na 47. Međunarodnoj izložbi inovacija u Ženevi koja se održala od 10. do 14. travnja.

U čitavom nizu nagrada i priznanja dobivenih za svoja inovativna rješenja, tvrtka Bernarda može se pohvaliti novom visokovrijednom nagradom za Antiflux Ag madrac, namijenjen prvenstveno ljudima koji boluju od GERB bolesti, odnosno, gastroezofagealne refluksne bolesti.

- GERB je stanje koje nastaje kada se, zbog oslabljenog mišića između želuca i jednjaka, želučani sadržaj vraća u jednjak (reflux). Posljedice ovog stanja su žgaravica, povraćanje i bolno gutanje, ali refluks može imati utjecaj i na okolne organe, kao što su pluća, glasnice i ždrijelo. Uz manje ili veće komplikacije može uzrokovati kronični kašalj, laringofaringealni refluks, astmu, aritmije i nekardijalnu bol, šećernu bolest, eroziju zubi, sindrom nadraženog crijeva, poremećaj sna, anksioznost pa sve do nastanka karcinoma jednjaka. GERB je kronična bolest koja ometa kvalitetu svakodnevnog života pa tako i sna bolesnika - pojašnjavaju iz tvrtke Bernarda te napominju da je upravo u tu svrhu medicinski madrac Antiflux Ag projektiran s kosom dodirnom površinom.

Gornja strana madraca viša je od donje strane madraca. Linearna kosina od gornje do donje strane osigurava pravilan položaj kralježnice tijekom spavanja, a s druge strane dovoljna je razlika da gravitacija spriječi istjecanje sadržaja želuca u jednjak. Kako kažu iz tvrtke Bernarda, počne li se s korištenjem madraca Antiflux Ag s pojavom prvih simptoma bolesti, može se spriječiti korištenje lijekova i u krajnjim slučajevima kirurških zahvata.

Na 47. Međunarodnoj izložbi inovacija u Ženevi predstavilo se 11 hrvatskih inovatora, a osvojene su dvije zlatne, četiri srebrne i pet brončanih medalja.

bernarda_ANTIFLUX_za_novine.jpg

bernarda_diploma.jpg

bernarda_salon-international-des-inventions_geneve_palexpo_affiche_2019.jpg