Tvrtka Slobodna zona mijenja ime, Enriko Parlaj ostaje direktor Foto: VV arhiva/ilustracija

Tvrtka Slobodna zona mijenja ime, Enriko Parlaj ostaje direktor

I.D./Varaždinske vijesti | 3.1.2017. u 16:02h | Objavljeno u Aktualno

Nakon odluke Vlade RH o ukidanju koncesije za osnivanje Slobodne zone Varaždin, odnosno prestanka poslovanja u režimu slobodne zone, s kojom su suglasni i korisnici i osnivači Slobodne zone Varaždin, direktor tvrtke Slobodna zona d.o.o. Enriko Parlaj potvrdio je da su dobili rješenje Ministarstva gospodarstva da Slobodna zona, u dosadašnjem režimu rada, više ne postoji.

- Što se tiče same tvrtke Slobodna zona d.o.o., ona će se preimenovati s obzirom da samo njeno ime ukazuje na režim koji više nemamo pa ćemo preimenovati Slobodnu zonu što, naravno, mora napraviti Skupština - rekao nam je Enriko Parlaj, dodavši da će se Skupština sastati unutar sljedeća dva tjedna.

- Promijenit ćemo djelatnost, budući da Slobodne zone više nema, ali bavit ćemo se istim poslom kojim se bavimo posljednje tri godine, a to je održavanje zajedničke infrastrukture. S korisnicima smo dogovorili da ćemo i dalje upravljati i održavati zajedničku infrastrukturu. To uključuje zaštitara, održavanje ograde, zelenila, cesta i rasvjete, odnosno ono čime smo praktički i bavili zadnje tri godine otkako smo ušli u Europsku uniju - pojasnio je Parlaj.

Potvrdio je da, osim planirane promjene imena i dijela djelatnosti tvrtke, sve ostaje isto, pa tako i da će on i dalje biti direktor nove tvrtke.