Tvrtka Energy Plus iz Ludbrega osigurala milijun kuna potpora iz Hamag-Bicro programa

V.V. | 28.2.2017. u 12:44h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka Energy Plus sa sjedištem u Ludbregu osigurala je preko milijun kuna potpora kroz Hamag-Bicro program Eureka kojim se potiču mala i srednja poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Tom prilikom predstavnici tvrtke su potpisali ugovore o dodjeli sredstava za projekte međunarodne istraživačko-razvojne suradnje s predsjednikom Uprave Hamag-Bicroa Vjeranom Vrbancem i zamjenikom predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, Borisom Guinom.

S tvrtkom Energy Plus d.o.o. potpisan je Ugovor o dodjeli sredstava u sklopu Eureka programa za projekt „E+Aurora – Svjetlo nevidljivog izvora“, kojim Hamag-Bicro preuzima financiranje u ukupnom iznosu od 1.029.298,29 kuna, što čini 49% projektnih troškova hrvatskog partnera.

Cilj Eureka programa je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika te stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Riječ je o projektu usmjerenom razvoju visokokvalitetnog inovativnog seta rasvjetnih tijela koje će značajno podići tehnološki i ekološki standard u upravljanju energijom u objektima privatne, javne i poslovne namjene na globalnom tržištu. Konačni rezultat projekta su nova, drugačija i jedinstvena rasvjetna svjetla s LED izvorima svjetlosti koja rješavaju problem izravnog svjetla korištenjem jedinstvenih optičkih rješenja uklanjajući pritom bliještanje i pružajući korisnicima ugodnost boravka u prostoru.

- Projektom „E+Aurora – svjetlo nevidljivog izvora“ razvit ćemo inovativnu seriju rasvjetnih tijela koja će omogućiti bolji vizualni doživljaj uz maksimalno smanjenje zamora očiju uzrokovanog primjenom umjetne rasvjete u unutarnjim prostorima. U tome nam uvelike pomaže program EUREKA kroz financijski doprinos razvoja inovativnog proizvoda te kroz mogućnost suradnje s projektnim partnerom iz Njemačke koji prednjači u razvoju kvalitetnih elektroničkih rješenja za napajanje LED rasvjetnih tijela – izjavio je Zvonko Magić, predsjednik uprave za tvrtku Energy Plus.

Prijave na novi natječaj za program Eureka otvorene su do 31. ožujka 2017. godine. Više informacija o Javnom pozivu možete pogledati na sljedećoj poveznici.