Tražite siguran i solidan posao? Pogledajte ove natječaje Grada Varaždina!

vv | 30.12.2016. u 23:17h | Objavljeno u Aktualno

Do 5. siječnja mogu se podnijeti prijave na javne natječaje koje je Grad Varaždin 28. prosinca raspisao za radna mjesta prometnog redara te  višeg stručnog suradnika za glavnu knjigu i višeg stručnog suradnika za javnu nabavu.

Prometni redar, kako se navodi u opisu radnog mjesta na internetskim strancima Grada Varaždina,  nadzire nepropisno zaustavljena vozila, premještanje nepropisno zaustavljenih vozila te parkiranje na javnim prometnim i zelenim površinama. Uz to, vodi upravni postupak te po potrebi izrađuje izvješća i druge analitičke materijale za potrebe voditelja Odsjeka i pročelnika. Za to prima bruto plaću od 6,130 kuna, uvećana za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.

Uvjeti za ovo radno mjesto je srednja stručna sprema tehničke, informatičke ili ekonomske struke, zatim najmanje jedna godina radnog iskustva na poslovima za koje se traži stručno znanje srednje stručne spreme tehničke, informatičke ili ekonomske struke. Uz to, treba biti zdravstveno sposoban i  imati položen vozački ispit B kategorije te državni stručni ispit, a što se dokazuje uvjerenjem o položenom državnom stručnom ispitu, ako ga je podnositelj prijave položio.

A dva slična radna mjesta nude se magistrima struke ili stručnim specijalistima ekonomske ili informatičke struke koji imaju najmanje godinu dana radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, kao i položen državni stručni ispit, što se dokazuje uvjerenjem o položenom državnom stručnom ispitu, ako ga je podnositelj prijave položio.

Prvo radno mjesto je viši stručni suradnik za glavnu knjigu. On vodi glavnu knjigu, obavlja poslove knjiženja svih poslovnih promjena i transakcija nastalih na imovini, obvezama i izvorima te prihodima i rashodima, zatim koordinira knjiženja i usklađuje glavnu knjigu i analitičke evidencije, a isto tako izrađuje kvartalna, polugodišnja i godišnja financijska izvješća u skladu sa zakonskim propisima.
Drugo radno mjesto viši je stručni suradnik za javnu nabavu. On organizira i provodi postupke javne nabave roba, usluga i ustupanja radova za potrebe Grada, odnosno organizira i provodi postupke središnje nabave za ustanove i pravne osobe u vlasništvu Grada, a isto tako obavlja i analitičke poslove procjene rezultata provedenih postupaka javne nabave i izvršavanja ugovora u cilju ocjene svrsishodnosti i primjene "načela najbolje vrijednosti za novac".

Za oba radna mjesta predviđena je bruto plaću od 10.780 kuna,  uvećana za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža. No, nakon što prođu provjere, odabrani kandidati prijem u radni odnos ne trebaju očekivati prije travnja iduće godine budući da Grad Varaždin u razdoblju privremenog financiranja ne smije preuzimati nove financijske obveze niti povećavati broj zaposlenih u odnosu na stanje 31. prosinca ove godine.