Talijanskim investitorima u Padovi predstavljeni gospodarski potencijali Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 1.2.2018. u 11:33h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, predstavnici Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić i Mario Klapša predstavljali su Varaždinsku županiju na konferenciji „Internacionalizacija tvrtki Veneta u Hrvatskoj“ u sjedištu Confindustrie Padova, glavne trgovinske komore koja okuplja oko 1.600 proizvodnih tvrtki u talijanskoj regiji Veneto.

Talijanski investitori su iskazali zanimanje za ulaganje i pokretanje poslovanja na području Varaždinske županije, pa su im predstavljene mogućnosti ulaganja, gospodarske zone, kao i postojeći talijanski ulagači koji već nekoliko godina uspješno posluju na području Varaždinske županije.

Također, najavljen je posjet nekoliko investitora, koji bi se trebali realizirati u prvoj polovici ove godine. Inače, o pozitivnim iskustvima s talijanskim gospodarstvenicima govorio je načelnik Goran Kaniški budući da je prvi investitor u Poduzetničkoj zoni Kneginec bila tvrtka Calzedonia, koja danas u Hrvatskoj zapošljava nekoliko tisuća ljudi.

Na konferenciji je zamjenik župana Robert Vugrin pozdravio sve prisutne kao predstavnik Varaždinske županije te zahvalio na pozivu koji je stigao od Confindustrie Padova i Jadranskog ekonomskog saveza, koji su dali priliku da se talijanskim gospodarstvenicama predstavi Varaždinska županija, jedna od najkonkurentnijih i transparentnih županija u Hrvatskoj. Konferenciju je pratila i generalna konzulica Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici Nevenka Grdinić sa suradnicima.
Mogućnosti investiranja, aktualne, ali i buduće županijske projekte predstavio je direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić. Predstavnici Varaždinske županije su nakon konferencije održali nekoliko bilateralnih sastanaka s predstavnicima gospodarskih subjekata te im dali dodatne informacije o županijskom gospodarstvu.

Osim predstavnika Varaždinske županije, na konferenciji je u Padovi sudjelovao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je predstavio mogućnosti ulaganja na području Grada Vukovara.

300118 padova 1 1

300118 padova 1 4