Slobodnu zonu Varaždin posjetili srednjoškolci iz Vrbovca

VV | 23.10.2016. u 14:21h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U sklopu terenske nastave, Slobodnu zonu Varaždin ovog je tjedna posjetila skupina od 50-ak učenika ekonomskog smjera drugih i trećih razreda Srednje škole Vrbovec iz Vrbovca. Domaćin srednjoškolcima i njihovim učiteljima bio je direktor Slobodne zone Enriko Parlaj.

Upoznao ih je sa Slobodnom zonom, odnosno činjenicama od samih početaka i osnivanja te i dalje najveće greenfield investicije u Hrvatskoj pa sve do današnjih dana i službenih podataka o poslovanju za prošlu godinu. Oni pokazuju da je Slobodna zona Varaždin i dalje lider u Hrvatskoj.

Usto, učenicima su detaljno predstavljene i tvrtke koje posluju na području Slobodne zone. Učenici, ali i učitelji, imali su za direktora Parlaja brojna pitanja od toga kako je Slobodna zona uspjela privući toliko investitora i ostvariti takve rezultate do pitanja o pojedinim tvrtkama unutar zone.

Terenska nastava, odnosno posjet Slobodnoj zoni, bila je odlična prilika da se učenici, koji trenutno prolaze dio nastavnog programa o slobodnim i gospodarskim zonama, u praksi vide kako stvarno funkcionira jedna od takvih zona.