Seminar o financiranju projekata javnih i neprofitnih organizacija iz EU sredstava

Seminar o financiranju projekata javnih i neprofitnih organizacija iz EU sredstava Foto: ilustracija

Ulaskom u Europsku uniju, Hrvatskoj su se otvorile značajne financijske mogućnosti na području europskih fondova i financiranja projekata kroz instrumente kohezijske politike koja, s financijskom alokacijom od 351,8 milijardi eura u razdoblju 2014.–2020. godine, predstavlja jednu od najvažnijih politika Unije.

Za postizanje ciljeva kohezijske politike, Republika Hrvatska u razdoblju od 2014. do 2020. na raspolaganju ima 8,396 milijarde eura. Akademija za europsko pravo Ljubljana, u suradnji s tvrtkom Lion Inženjering Zagreb, organizira seminar "Mogućnosti za financiranje projekata javnih i neprofitnih organizacija iz EU sredstava", koji će se održati u Zagrebu 27. siječnja (Konferencijska sala u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100a, u vremenu od 09:30 do 16:00 sati).

Predavač će biti Matej Požarnik, doktor znanosti u strojarstvu i magistar znanosti u ekonomiji i poslovanju. Doktorirao je i magistrirao na Sveučilištu u Mariboru, gdje je radio kao znanstveni novak, asistent i predavač. Profesionalno je studirao na Sveučilištu Brunel u Velikoj Britaniji, Univerzitetu Karlsruhe  u Njemačkoj, te je surađivao sa Sveučilištem Georgetown u SAD-u i Sveučilištem Charles u Češkoj. Radio je u Vladinom uredu Republike Slovenije za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku, gdje je kao ravnatelj Zavoda za kohezijsku politiku odgovarao za cijelu kohezijsku politiku u Republici Sloveniji, kao i za pripremu svih dokumenata koji su služili kao pravna osnova za isplatu EU sredstava tijekom financijske perspektive 2007- 2013.

Od početka 2007. godine direktor je privatne tvrtke Profuturus d.o.o., koja se uglavnom bavi poslovnim  i poduzetničkim savjetovanjem u području stjecanja EU sredstava. U vrijeme studija i rada dobio je nekoliko nagrada. Autor je ili koautor više znanstvenih i stručnih radova, članaka, predavanja na konferencijama i sveučilištima u zemlji i inozemstvu.

Seminar je namijenjen predstavnicima općina, županija i javnih ustanova, kao i neprofitnih i nevladinih organizacija te različitih strukovnih organizacija i institucija. Kotizacija iznosi 800 kuna (+PDV), a uključuje sudjelovanje na seminaru, materijale, certifikat, osvježenje i zajednički ručak sudionika. Prijave se primaju do 26. siječnja, a svi detalji dostupni su na internetskoj stranici Akademije za europsko pravo Ljubljana.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.