Pijani vozač u Ivancu slupao auto, prijeti mu kazna od 50 tisuća kuna i zatvor Foto: Ilustracija

Pijani vozač u Ivancu slupao auto, prijeti mu kazna od 50 tisuća kuna i zatvor

Varaždinske vijesti | 22.11.2019. u 17:09h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 21. studenog oko 10 sati, u ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.96 g/kg iz smjera Stažnjevca u smjeru Kaniže.

Zbog neprilagođene brzine kretanja i utjecaja alkohola, dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i prednjim desnim kotačem udario u povišeni rubni kamen, nakon čega je u naletu, prednjom stranom vozila udario u prometnu signalizaciju. Vozilo se pritom odbilo i prevrnulo na lijevi bok. Nakon prouzročene prometne nesreće, navedeni je ostavio vozilo te se pješke udaljio s mjesta događaja, a da nije vlasniku oštećene prometne signalizacije ostavio svoje podatke niti obavijestio policiju.

Policijski su ga službenici pronašli naknadno u 11.30 sati, kojom prilikom je utvrđena spomenuta koncentracija alkohola te je također utvrđeno da se radi o vozaču koji je već evidentiran kao počinitelj istovrsnih prekršaja. Isto tako, utvrđeno je da je upravljao vozilom u vrijeme kad mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, da za vrijeme prometne nesreće nije imao kod sebe vozačku dozvolu i da nije koristio sigurnosni pojas. Isti je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom današnjeg dana dovest će se prekršajnom sucu nadležnog Općinskog suda uz optužni prijedlog za počinjenje prekršaje. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 50 300 kuna, izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju do 24 mjeseca. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju prijeti mu i izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova, a zbog čega mu prijeti i poništenje vozačke dozvole zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u protekle 2 godine.