PZ Ludbreški kraj planira ugovaranje otkupa žitarica, 17. veljače tribina za zainteresirane Foto: Grad Ludbreg

PZ Ludbreški kraj planira ugovaranje otkupa žitarica, 17. veljače tribina za zainteresirane

Varaždinske vijesti | 14.2.2020. u 13:10h | Objavljeno u Aktualno

Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj broji pedesetak članova i u kooperantskom je odnosu s najvećom prehrambenom tvrtkom, Podravkom, koja putem zadruge otkupljuje proizvedeno voće i povrće od zadrugara.

- Prilikom osnivanja zadruge željeli smo okupiti poljoprivrednike u našem kraju, male poljoprivredne proizvođače, mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su poznata po proizvodnji i po radu u polju ali nažalost i nedovoljno cijenjena za isti. Svi oni mukotrpno rade da bi proizveli svjež i zdrav poljoprivredni proizvod bez kojeg mi danas ne možemo, a za koji su oni premalo ili uopće nisu plaćeni. Podravka nam je tu dala jednu sigurnost, tj. siguran otkup njihovih proizvedenih proizvoda i poštenu cijenu za te proizvode koja svake godine raste, tako da je i ove godine veća nego prošle, te svaki proizvođač zna zbog čega radi i da će mu se trud isplatiti – rekao je Saša Lenček.

Trenutno razmišljaju da uz proizvodnju povrća i voća, a na upit poljoprivrednika ratarskih kultura, zadruga od ove godine počne ugovarati i otkup žitarica kako bi i oni imali koristi od zadruge.

- Upravo iz tog razloga, sredinom veljače planira se za sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače održati tribina i predavanje o ugovaranju proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica. Predavanje “Ugovaranje proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica” od strane Podravke, a u organizaciji PZ Ludbreški kraj održat će se 17. veljače u 18:00 sati u vijećnici Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Ludbreg – kaže Lenček.

Cilj spomenute tribine i radionice je povećati suradnju PZ Ludbreški kraj, odnosno njezinih zadrugara i kooperanata sa tvrtkom Podravkom kako bi se povećale količine domaće sirovine u proizvodima Podravke na obostrano zadovoljstvo.

- Pozivamo sve zainteresirane, sve poljoprivredne proizvođače koji žele surađivati sa zadrugom i putem zadruge da dođu na radionicu i čuju iz prve ruke što Podravka nudi u novoj sezoni, ali i koje pogodnosti ih očekuju ukoliko postanu član naše zadruge – zaključuje Lenček.

Za više informacija možete se obratiti predsjedniku zadruge Saši Lenčeku na broj mobitela 098 844 415 ili osobno doći u sjedište zadruge koje se nalazi u sklopu Poduzetničkog inkubatora u Hrastovskom.