Prijem predstavnika tvrtke Frasson kod načelnika općine Cestice Mirka Korotaja

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.5.2020. u 18:10h | Objavljeno u Aktualno

Nakon smirivanja korona krize i zatvorenih granica predstavnik tvrtke Frasson iz Italije posjetio je svoj pogon u Otoku Virju. Tom je prilikom sa svojim suradnicima posjetio i Općinu Cestica i načelnika Mirka Korotaja.

Zahvalio je načelniku i Općini na suradnji i potpori tijekom krize, te je izrazio zadovoljstvo što tvrtka i dalje radi punom snagom nakon situacije s koronavirusom.

Nakon nemogućnosti dolaska vlasnika u svoju tvrtku te kontrole proizvodnje, naišli su na vrlo dobru situaciju te visok stupanj odgovornosti svojih radnika na što su vrlo ponosni. Također je veliki plus što rade u jednoj smjeni te su se mogli dodatno bolje organizirati kako proizvodnja ne bi stala.

Obzirom da su veoma zadovoljni sa radom svojih zaposlenika koji većinom dolaze iz područja općine, u budućnosti žele dodatno privući radnike upravo iz područja općine Cestica. Ova situacija je ukazala i na mnoge prednosti zaposlenika koji žive u blizini samog pogona.

Tvrtka Frasson ima svoje tržište uglavnom u srednjoj Europi, a kako su mnoge trgovine obućom u Europi bile su prisiljene zatvoriti svoja vrata, općenito je proizvodnja na srednjoeuropskom tržištu pala za 40 posto. Ipak, kako je najveći dio proizvodnje usmjeren na proizvodnju obuće za vojsku, nadaju se skorom povećanju proizvodnje.

- Tijekom korona krize, tvrtke s područja općine Cestica bile su primjer dobre prakse. Uspješno su se nosile sa svim nedaćama, slijedile su i dalje slijede sve preporuke civilnog stožera - rekao je načelnik Korotaj i najavio da će zbog pada poslovanja, a kako bi i dalje uspješno nastavile sa svojim radom, Općina otpisati dio komunalne naknade upravo tvrtkama iz područja općine Cestica.

- U ovim vremenima krize poduzetnici su najviše stradali, a svaka pomoć je uvijek više nego dobrodošla - dodao je načelnik Korotaj.

Označeno u