Predsjednik UGP-a Bujas pohvalio Grad Varaždin za mjere pomoći poduzetnicima

VV | 2.3.2021. u 14:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok razgovarao je u utorak s Hrvojem Bujasom, predsjednikom nacionalne Udruge Glas poduzetnika. Čehok ga je upoznao s konkretnim mjerama koje ja Grad Varaždin poduzimao od početka gospodarske krize uzrokovane koronavirusom te o načinima kako se u Varaždinu pomoglo obrtnicima i poduzetnicima.

- Primili smo pohvale od predsjednika UGP-a za ono što smo dosada činili kao grad kako bi pomogli obrtnicima i poduzetnicima. Riječ je o konkretnoj i pravovremenoj pomoći. Imao sam namjeru o tome govoriti i na tribini, ali je ona, na žalost otkazana. Grad Varaždin će i dalje surađivati sa svima kojima je cilj osnažiti obrtnike i poduzetnike kako bi prevladali ekonomske poteškoće  - najavio je gradonačelnik buduću suradnju s UGP-om.

- Ja bi volio kada bi sa svim općinama i gradovima imali ovakav tip razgovora. Znači konkretan, jasan razgovor baziran na budućim koracima gradske uprave. Očekujemo daljnje smanjivanje nameta i poreza poduzetnicima i obrtnicima, prvenstveno mikro, malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima, dakle svima koji su članovi UGP-a a i onima koji nisu. Zadovoljan sam s onim što sam čuo. Govori se o konkretnim stvarima kao što je smanjivanje poreza na potrošnju, govori se o dodatnim ekonomskim mjerama za ugrožene poduzetnike u sadašnjoj situaciji u kojoj još za sada ne vidimo kraj. I ova slijedeća 2021. godina mora proteći uz pomoć gradova i općina, a ne samo vlade - rekao je Bujas naglasivši zadovoljstvo onime što je saznao od gradonačelnika Čehoka.

- Upoznat sam s mjerama koje je Grad Varaždin poduzimao kako bi pomogao poduzetnicima u korona krizi. Grad Varaždin je već 15. 03. prošle godine, praktički od samog starta podupro svoje poduzetnike i obrtnike sa otpisom čitavog niza davanja. Preko 5 milijuna kuna je „upumpano“ u male poduzetnike i to su sve mjere za pohvalu. Nadam se da će se tako nastaviti i ove godine koja je poprilično nesigurna i nejasna za sve nas poduzetnike - rekao je predsjednik UGP-a Bujas pozvavši sve gradove i općine da se priključe takvom radu.

Sastanku su prisustvovali i Darko Molnar, koordinator regionalnog ureda UGP-a Varaždin i suradnik Robert Veseljak. Kako stoji na njihovim službenim web-stranicama Udruga Glas Poduzetnika je udruga mikro, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i svih zaposlenika u privatnom sektoru, čiji je cilj konkretnim prijedlozima nužnih i hitnih ekonomskih mjera i reformi upućenih Vladi i državnim institucijama, ubrzanje ekonomskog oporavka cijelog društva te izgradnja zdravih temelja za Hrvatsku 2.0 Komunikacija je započela kroz Facebook grupu i stranicu, gdje se u roku od 14 dana skupilo preko 45.000 članova. Inicijativu također, formalno i neformalno, podržava velik broj poslovnih udruga (Nacionalna udruga ugostitelja, HURA, Lipa, CISEX, MBA Croatia, Udruženje organizatora i realizatora događanja, Women in Adria, CRO.AI …) Glas poduzetnika je trenutačno najveća i najbrojnija udruga poduzetnika u Hrvatskoj, stoji na stranicama UGP-a.

UGP1.JPG

UGP2.JPG