PPI Varaždinka u stečaju dobila spor od 22 mil. kn Foto: Krešimir Đurić

PPI Varaždinka u stečaju dobila spor od 22 mil. kn

M.P./Varaždinske vijesti | 5.6.2017. u 09:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nepravomoćnom presudom Trgovačkog suda u Varaždinu nedavno je odbijen tužbeni zahtjev tvrtke Hemerson u stečaju da joj tvrtka PPI Varaždinka, također u stečaju, isplati 22,1 milijun kuna. Tvrtka Hemerson u stečaju sporni je iznos prijavila kao tražbinu prilikom otvaranja stečajnog postupka nad PPI Varaždinka navodeći kako se radi o potraživanju temeljem kratkoročnog kredita u vidu pozajmice, zajmova i cesija.

Međutim, stečajni upravitelj Stanko Makar osporio je tu tražbinu navodeći da ona nije osnovana budući da za nju ne postoji nikakva dokumentacija te je sud uputio tvrtku na pokretanje parničnog postupka protiv PPI Varaždinke u stečaju. Međutim, i u pokrenutoj je parnici temeljem tužbe tvrtke Hemerson u stečaju radi utvrđenja postojanja tražbine od 22,1 milijun kuna, sud odbio tužbeni zahtjev kao neosnovan.

Osim ovoga postupka, u izvješću stečajnog upravitelja navodi se da je Hemerson protiv PPI Varaždinke podnio i tužbu radi utvrđenja postojanja tražbine od 1,1 milijun kuna, dok je stečajni upravitelj PPI Varaždinke pokrenuo postupak radi utvrđenja ništetnosti ugovora o osiguranju i brisanju založnog prava na nekretninama tvrtke upisanog u korist Ivana Hudoletnjaka.

Inače, u dosadašnjem tijeku stečaja od djelomičnog unovčenja pokretnina obavljene su dvije diobe vjerovnika u ukupnom iznosu od 571.996 kuna, dok su od prodaje vina ostvareni prihodi od 1,6 milijuna kuna.

No, tvrtka još ima 700.000 litara vina u rinfuzi vrijednog 1,4 milijuna kuna te 70.000 komada butelja vrijednih 49.000 kn. Osim unovčenja vina, u idućem će se razdoblju nastaviti i unovčenje pokretnina, dok se prodaja nekretnina tvrtke među kojima su dvorci Šaulovec i Križovljangrad te poslovni prostor u Optujskoj ulici putem Fine očekuje tek najesen.